Situație dramatică la Rast și Catane. Mii de hecatre de teren și...

Situație dramatică la Rast și Catane. Mii de hecatre de teren și pășune au fost inundate

22.589
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 2,00)

Zona Rast –Catane a devenit o Deltă a Dunării din cauza inundațiilor. Mii de hectare de teren și pășune sunt acoperite de apă spre disperarea termierilor care spun că toate culturile au fost distruse și animalele riscă să moară de foame. “Apa este din toamna anului trecut, mai exact din luna noiembrie. În august am arat o cultură de floarea soarelui, însă acum putem să spunem că este compromisă în totalitate de 100%. Anul aesta vom avea pierderi de 3000 de kilograme la hectar”, a spus Constantin Mladin, agricultor.

 

Disperați, oamenii au cerut primăriilor Catane și Rast, dar si la ANIF ajutorul. Pentru asanare însă tot fermierii sunt buni de plată. “Beneficiarii trebuie să plăteasca contra cost energie pentru a se putea face evacuarea apei. Oamenii nu au contracte cu noi, așa că această operațiune nu este posibilă”, a spus Ionel Mușuroi, inspector ANIF.

 

În unele locuri apa ajunge și la un metru adâncime, iar culturile au fost înlocuite cu lebede, rațe sălbatice sau peștele. Primarii recunosc că sunt depășiți de situație și fac haz de necaz. “La noi în comuna Catane trebuie să vă simțiți ca în Delta Dunari, după cum se poate observa ne apropiem de peisajul din Deltă. Am ajuns să facem haz de necaz, însă oamenii sunt foarte supărați. O să îi rog si pe ceilalți colegi din alte comune să ne aprobe să facem turism, ne dotează cu vaporașe și câștigăm un ban din turism dacă pe agricultură suntem la pământ”, a declarat Marius Dinulescu, primar comuna Catane.

 



2 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-03-2011
    Mesaje
    268

    O mice greseala de redactare!!! HECTARE..nu „”HECRATE”!!

  2. #2
    Insane
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    5244

    Si fermieri nu termieri.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.