Spitale din Dolj, posibil să fie ÎNCHISE de Guvernul Orban

Spitale din Dolj, posibil să fie ÎNCHISE de Guvernul Orban

40.803
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Programul de guvernare anunțat de premierul desemnat Ludovic Orban prevede comasarea mai multor spitale din țară, între care și unele din județul Dolj, motivul invocat fiind acela că mai multe unități spitalicești înregistrează mari dificultăți de sustenabilitate financiară.

Surse din sistemul de Sănătate au precizat că, sub acest paravan al lipsei de sustenabilitate financiară, se preconizează închiderea propriu-zisă a mai multor spitale din țară, în special din localitățile mici. În urma aplicării acestei decizii, vor dispărea cel puțin 22 unități spitalicești, din toate regiunile țării.

Printre spitalele care urmează să fie închise în regiunea Moldova se numără: Spitalul de boli cronice din Târgu Frumos, Spitalul Orășănesc Buhuși, Spitalul Municipal Comănești, Spitalul din Gura Humorului, Spitalul de Boli Cronice din Siret, Spitalul Bicaz.

Vor fi închise mai mai multe spitale din Ardeal și Maramureș, cum ar fi: Spitalul Orășănesc Jobou, Spitalul de Boli Cronice din Crasna,, Spitalul Orășănesc Ștei, Spitalul Beclean, Preventoriu TBC Copii Ilișua, Spitalul de Psihiatrie Cavnic, Spitalul Municipala Gherla, Spitalul Municipal Câmpia Turzii, Institutul de Urologie Câmpia Turzii.

Afectată va fi și zona de sud a țării. Spitalele care vor fi ghilotinate sunt: Spitalul Orășănesc Balș, Spitalul Orășănesc Baia de Aramă, Spitalul Brezoi, Spitalul Rovinari, Spitalul Bumbești Jiu, Spitalul de Pneumonilogie Lemnea și Spitalul Filiași sau Spitalul Orășenesc Segarcea.

Specialiștii în domeniu avertizează că închiderea spitalelor mici din țară va însemna un adevărat genocid medical. Astfel, mai multe zeci de mii de pacienți vor pierde accesul la serviciile medicale. De asemenea, un alt risc este acela al răspândirii unor infecții, având în vedere că mulți pacienți nu își vor permite să se trateze în centrele medicale mai mari.

Măsura închiderii de spitale va pune pe drumuri și personalul medical din unitățile care urmează să fie reformate sau închise. Pe acest fundal, este de așteptat ca personalul medical din spitalele care urmează să se închidă să plece în afara țării, în căutarea unui loc de muncă stabil.

Sursa Stiri pe Surse.



3 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     26-04-2011
    Mesaje
    40

    Doamne parca o aud pe Veronica.
    Aveti grija la astfel de aberatii inainte de alegeri.

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    274

    La cat sunt de infecte merita multe inchise. De personalul nesimit nu mai vorbesc… Cred ca pesste 70% din spitalele din Romania ar trebuii inchise ca sunt in paragina, jegoase, personal mizer, etc. daca ne raportam si la astea la standardele ue cum ne cacam pe noi cu preturi si alte rahaturi la standarde ue, trebuie inchise aproape toate.

  3. #3
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    274
    Citat Mesaj initiat de Bogdan_S
    Doamne parca o aud pe Veronica.
    Aveti grija la astfel de aberatii inainte de alegeri.

    Nu stiu ce ti se pare asa de aberant ? Pai daca este sa o luam pe drete cam toate trebuie inchise, mai niciunul nu respecta standardele minime, dapai ue. Daca te duc sa iti arat un spital intr-o comuna din vest la 10 km. distanta fata de un oras mare de doua ori cat Craiova ramai prost cum arata. Nu are Romania asa ceva in marile orase. Un exemplu similar ar fi sa ai un spital super jmecher la Isalnita ca si distanta, doar ca, comuna aia are peste 12 mii de oameni, si un spital de lux, cu sute de parcari in interior, linie de autobuze inclusa in spatiul(parcarea) spitalului, de interior cum arata nu mai zic.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.