Sport corporatist, la Craiova. Echipele firmelor se întrec la Campionatul de Fotbal

Sport corporatist, la Craiova. Echipele firmelor se întrec la Campionatul de Fotbal

14.644
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Suporterii se așază în tribune, pregătiti să-și susțină echipa. Sunt pretențiosi, critică stilul de joc practicat de adversari și exaltează la fazele de gol. Arbitrajul, deși profesionist, este atent monitorizat, mai ales dacă printre suporteri se numără și soţiile şi colegele jucătorilor, care categoric nu acceptă greșeli și sunt gata să le arate erorile comise în defavoarea echipei lor. Fotbaliștii, bine încălziți, sunt pregătiți să se dăruiască pe teren pentru ca numele companiei pe care o reprezintă să fie apreciat și pentru valențele sportive ale angajaților săi. Vorbim de un meci din cadrul Campionatul de Fotbal Corporatist – Oltenia, cel mai mare eveniment fotbalistic dedicat angajaților firmelor și companiilor din regiune. Competiția a debutat la București, în urmă cu șase ani și, ulterior, a început să fie organizată și la Craiova. Scopul este unul cât se poate de clar și simplu: angajații firmelor sunt încurajați să adopte un stil de viață sănătos, printr-o activitate extra-job relaxantă, care adună oameni din diverse domenii de activitate. 

Campionatul de Fotbal Corporatist este un turneu de fotbal pe suprafață redusă, care se adresează echipelor care au în componență angajați ai aceleiași firme, oferindu-le șansa de a concura într-un cadru organizat, foarte apropiat de cel profesionist.

În aprilie 2014 a debutat la Craiova prima competitie zonală, sub denumirea de Cupa “Ilie BALACI” – pentru companii. Începând cu anul 2015, competiția se organizează sub titulatura de Campionatul Național de Fotbal Corporatist, iar echipele participante în cadrul acestei competiții au dreptul de a participa la competițiile internaționale organizate de forul mondial.

Perioada înscrierilor, până la 24 august

Organizatorii pregătesc intens cea de-a VIII-a ediție, programată să debuteze pe 5 septembrie 2017. Perioada de înscriere a echipelor este în toi și se va încheia la 24 august a.c.. Meciurile se joacă la baza sportivă ”Play” Popeci, în urma stabilirii grupelor. Tragerea la sorți are loc la Hotelul-Restaurant ”Ambasador” din Craiova.

Este o competiție de fotbal destinată exclusiv firmelor și are loc de două ori pe an, primăvara și toamna. Competiția a început în 2011, la București, iar noi am fost a doua regiune din România unde s-a dezvoltat. Majoritatea firmelor care se înscriu la eveniment sunt din Craiova, dar avem, de exemplu, și de la Slatina, cei de la Pirelli, și pe cei de la IAC, din Balș. În demersul nostru de a promova sportul în marile companii am fost susţinuţi de firme de renume din toate domeniile şi aş aminti RCS-RDS, Elpreco, Comdata, Netrom, Heineken, BCR, Auchan”, spune Gil Manea, președintele Asociației de Fotbal Corporatist Oltenia, organizatorul evenimentului.

Echipele sunt formate din 5+1, lotul este alcătuit din minimum 6 jucători și maximum 15 jucători. ”În acest moment, campionatul este conceput pentru 16 echipe, pentru a putea fi împărțite pe grupe, dar pe viitor dorim să-l extindem la 24 echipe”, explică Gil Manea.

Firmele care doresc să participe achită o taxă de înscriere din care se asigură toate cele necesare pentru desfășurarea partidelor. ”Taxa de participare se ia din impozitul pe profit și se redirecționează către ONG-ul Asociația de Fotbal Corporatist Oltenia. Pentru cei care sunt la prima participare taxa este de 700 de euro, iar pentru cei care au mai participat, 600 de euro. În această taxă este totul inclus: terenurile, arbitraj profesionist din partea Asociației Județene de Fotbal Dolj, asistență medicală de urgență, copii de mingi, fotograf profesionist și apă. Cei care vin în competiție pot avea echipamentul inscripționat cu numele firmei, ceea ce este chiar indicat, și își pot pune bannere pentru reclamă în zona specială care împrejmuiește terenul”, mai spune organizatorul.

Foto: Alex Miharta

Pentru mai multe informatii legate de înscrierea în competiție la ediția în curs de organizare și/sau viitoarele ediții cât și de regulamentul turneului sau oricare alte detalii cu privire la desfășurarea competiției, puteți accesa http://oltenia.cnfc.ro/ sau să vă adresați la:

Email: contact@oltenia.cnfc.ro

Telefon: 0722 752 231 / 0723 239 613

Fax: 0351 819 112



1 COMENTARIU

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     05-08-2017
    Mesaje
    0

    Astia se cred in afara granitelor de cer bani in alta moneda decat cea nationala ? Mai sa fie…. As fi curios daca nemtii sau italienii vand servicii sau diverse in lire sterline sau dolari, sau in anglia in euro sau dolari, sau americanii daca primesc lei sau euro, sau de ce nu lire sterline.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.