Tot mai multe viroze în Dolj

Tot mai multe viroze în Dolj

39.975
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Numărul doljenilor care se confruntă cu viroze respiratorii este în creștere de la o săptămână la alta, ultimul bilanț al Direcției de Sănătate Publică Dolj indicând faptul că peste 1.800 de persoane s-au confruntat cu astfel de probleme în doar șapte zile.

Specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Dolj le recomandă celor care se confruntă cu astfel de probleme să meargă la medic de la primele simptome și să evite administrarea de medicamente după propriile reguli.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj au trecut la monitorizarea sezonului gripal, săptămâna trecută fiind înregistrate nu mai puțin 1.357 de cazuri de viroze respiratorii și 507 de cazuri de pneumopatii acute.

„Numărul total al cazurilor de viroze respiratorii şi gripă înregistrat în această săptămână (1.864) este crescut faţă de valoarea înregistrată în săptămâna anterioară (1.267 cazuri). Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 9,81%. Deoarece morbiditatea înregistrată se află în intervalul aşteptat şi nu există dovada circulaţiei de virusuri gripale în populaţie, caracterizăm săptămâna prin lipsă de activitate gripală”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, dr. Ștefan Popescu.

Referitor la vaccinarea antigripală a populaţiei s-a primit prima tranşă de 1.780 doze de vaccin gripal, care a fost repartizat unităţilor sanitare vaccinatoare (spitale, serviciul ambulanţă, CRCS, centre aparţinând DGASP), până în prezent fiind imunizate 1.780 persoane. În data de 16 octombrie a fost primită a doua tranşă de vaccin, în cantitate de 17.740 doze.

„Aceasta a fost repartizată unităţilor vaccinatoare (cabinete medici familie, UMS, penitenciar, MAI, MAN, SRI)”, a mai spus Popescu.

Medicii recomandă, ca măsură de prevenție, spălatul mâinilor cât mai des. Alături de măsuri igienice, cum ar fi utilizarea batistelor de unică folosință, specialiştii recomandă, dea semenea, evitarea aglomerației si a zonelor unde riscul de îmbolnăvire este mai mare.

„Sezonul rece favorizează apariţia unor boli intercurente, aşa numite boli de sezon, dar şi acutizarea unor boli cronice preexistente. Bolile de sezon includ guturaiul, virozele respiratorii, pneumopatiile, gripa şi alte afecţiuni acute din sfera ORL. Ele pot surveni în orice anotimp, dar incidenţa lor este crescută în acest sezon tocmai din cauza aerului rece care favorizează scăderea imunităţii locale şi generale a organismului şi creşterea circulaţia germenilor”, a conchis reprezentantul DSP Dolj.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     05-04-2013
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    188

    M”ie garda crede ca ne-a luat banii de cuie …nu cumpăram …plantăm deci mu*e

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.