Un pui de leu s-a născut la Grădina Zoo din Craiova (Foto...

Un pui de leu s-a născut la Grădina Zoo din Craiova (Foto Update)

13.402
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Grădina Zoologică din Craiova are începând de sâmbătă, 11 noiembrie, un nou membru: un pui de leu. Leoaica a fost atent supravegheată pentru ca gestația să fie dusă la termen. Exemplarului i-au fost asigurate toate condițiile și a primit  tratament special cu vitamine, calciu și suplimente.

Având în vedere că este vorba de un animal în captivitate, există riscuri foarte mari, deoarece animalele pot prezenta un comportament deviant, inclusiv să nu accepte puiul”, a explicat Adrian Diroescu, medic veterinar la Grădina Zoologică din Craiova. La leoaice, gestația durează trei luni, aproximativ 110 zile.

La sfârșitul lunii septembrie, cel mai bătrân exemplar de leu (dintre cei trei masculi), de la Grădina Zoologică, din Craiova a murit. În prezent, la Grădina Zoologică se află trei exemplare de lei, din care doi masculi și o femelă. “Aducerea unui exemplar de leu de la o altă grădină zoologică din țară a fost exclus, din cauza riscului care presupune acest lucru deoarece animalul poate fi atacat și chiar omorât. După reamenajarea Grădinii Zoologice, animalele dispun de spațiu corespunzător. Sperăm ca puiul de leu să depășească perioada critică și să ne bucurăm împreună de acest nou exemplar. Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Animalelor au supravegheat atent leoaica pe toată perioada gestației”, a spus Aurelia Filip, director general RAADPFL Craiova.

În prezent, atât leoaica, cât și leul sunt extrem de agresivi, angajații Grădinii Zoologice sunt singurii care se pot apropia să le asigure mâncare și să îi supravegheze.

Conform inventarului de specii și exemplare, în prezent, la Grădina Zoologică sunt 39 de specii reprezentând 244 de exemplare de păsări și animale (inclusiv puiul de leu).

Fotografie simbol

1 COMENTARIU

 1. #1
  Newcomer
  Data de inscriere
   01-02-2016
  Mesaje
  19

  Poate incearca sal vanda si oe asta si aju g sal omoare intrun final ca pe ceilalti

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.