VIDEO: Cultură de căpșuni bio, distrusă periodic de avariile CET II. „Ne...

VIDEO: Cultură de căpșuni bio, distrusă periodic de avariile CET II. „Ne confruntăm cu această problemă din 2016”

4.027
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

O plantație de căpșuni bio, situată pe Centura de Nord a Craiovei, este permanent aflată sub amenințarea avariilor produse la o conductă care transportă apă uzată de la SE II Craiova, la halda de cenuşă din Valea Mânăstirii.

Un astfel de eveniment a avut loc și miercuri, când din cauza presiunii, apa a ţâşnit din conductă, iar cenușa lichidă a ajuns pe terenul unde o familie de doljeni cultivă căpșune bio. 

Patricia Popa, proprietară a terenului respectiv, spune că nu este prima dată când se confruntă cu o astfel de situație.

„Această problemă este veche. Am făcut reclamații, sesizări, dar se pare că nimeni nu ia o măsură pe termen îndelungat. Se fac reparații pentru moment, după care incidentele reapar. Prima problemă de acest fel a fost semnalată în iulie 2016. Avem aici o cultură de căpşuni bio. Este foarte trist să muncești pentru un fruct sănătos și toată munca să fie distrusă de factori de acest fel. Anul trecut am păţit acelaşi lucru. Am sesizat de fiecare dată Garda de Mediu, dar nu se întâmplă nimic. Cei de la CET II vin la fața locului, rezolvă pentru moment, dar apa țâșnește la un nou interval. Sunt foarte uzate acele conducte și cedează”, a menționat proprietara terenului.

O nouă sesizare a fost făcută și de această dată către Garda de Mediu Dolj, păgubiții primind asigurarea că o echipă va ajunge în zonă abia marți.

„Am sunat din nou la Garda de Mediu şi ne-a spus, un comisr de acolo, că ajung abia marţi. Nu mai am încredere în măsurile luate. Terenul este acoperit cu apă și cenușă. Nu este apă simplă, ci un amestec, iar acea cenușîă rămâne pe teren. CET II rezolvă problema rețelei, dar cenușa tot acolo rămâne”, mai spune doljeanca.

Reprezentanţii SE II Craiova susțin că în acest caz nu poate fi vorba despre poluare. Este apă reziduală care, spune directorul CET II Craiova, nu este dăunătoare.

„Cunoaștem situația. Este vorba despre o avarie la o conducta de transport. A apărut un por în conductă şi ţâşneşte apa reziduală. Nu vorbim în acest caz de poluare. Sunt probleme vechi. Este o zonă sensibilă acolo. Se lucrează în zonă și treptat vom înlocui tronsoanele de țeavă uzată. Strict la situația apărută acum, vom trimite o echipă să vadă ce culturi au fost afectate în zonă. Acolo nu este cenuşă, nu este amestec de apă cu cenușă, ci este apă uzată, fără cenușă și zgură”, a menționat Dan Vasile, director SE II Craiova.

Reprezentanții Gărzii de Mediu Dolj nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere cu privire la situația semnalată.

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    304

    Numai bio erau capsunile alea acolo cu o palma de cenusa de carbune pe ele. Mai degraba avariile cet le ajutau, una ca le udau, si alta ca le spalau de cenusa Ce prosteala cu capsune bio acolo in zona aia

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.