Primăria Craiova a dat chix cu proiectele pe fonduri UE

Primăria Craiova a dat chix cu proiectele pe fonduri UE

2.264
36
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 3,67)

11 proiecte cu finanţare europeană aflate în curs de implementare la nivelul Craiovei nu vor putea fi terminate la termen, respectiv 31 decembrie 2015. Pentru a le finaliza, municipalitatea va trebui să plătească din bugetul propriu, iar astăzi a supus votului consilierilor și prelungirea termenelor de implementare până la 30 iunie 2016. sedinta CL Craiova

Consiliul Local Craiova a votat în şedinţa de astăzi alocarea pentru anul viitor, de la bugetul local, a sumelor necesare pentru finalizarea celor 11 proiecte cu finanţare europeană aflate pe lista proiectelor cu risc de neimplementare în perioada de eligibilitate a POR 2007-2013, precum şi finalizarea acestora până la 30 iunie 2016.

Printre cele 11 proiecte cu finanţare europeană care nu pot fi finalizate anul acesta, motiv pentru care municipalitatea pierde finanţarea nerambursabilă, se numără: parcarea subterană – pentru care valoarea estimată a cheltuielilor necesare finalizării proiectului până la 30 iunie 2016 este în cuantum de 7,6 milioane lei; reabilitarea Grupului Scolar ICM George Bibescu Craiova (valoarea estimată a cheltuielilor este de 785.921,54 lei; “Business Center Sud Craiova” (cheltuieli în valoare estimată de 737.645,00 lei); reabilitarea Căminului Cultural nr.1 Pieleşti” (valoare estimată a cheltuielilor este de 465.066,00 lei); „Reabilitarea infrastructurii rutiere pe relaţia Nord-Sud-Est a Polului de creştere Craiova, în vederea fluidizării traficului în Zona Metropolitană Craiova” (valoarea estimată a cheltuielilor este de 7,69 milioane lei); „Dezvoltarea transportului ecologic în municipiul Craiova” (valoarea estimată a cheltuielilor este de 62.345,36 lei); Parcul Nicolae Romanescu” (valoare estimată a cheltuielilor este de 40, 41 milioane lei); “Eficienţă energetică prin Facilităţi de Finanţare pentru Creşterea economică a Municipiului Craiova – EFFECT 20.1” (valoarea estimată a cheltuielilor este de 5,245 milioane lei); Craiova Water Park (valoarea estimată este de 24,673 milioane lei).

Procente

Sumele vor fi suportate de craioveni, este vorba de circa 20 de milioane de euro pentru finalizarea acestor proiecte”, a subliniat consilierul Pavel Badea, care a și prezentat presei o listă cu sumele pe care administrația locală trebuie să le suporte din bugetul pentru șantierele nefinalizate, care, potrivit acestuia, reprezintă un procent finanțat de la bugetul local de 30%.

”Aceste date sunt pur orientative, toate aceste date suferă modificări permanent, așa că procentul pe care îl vom avea până la finele acestui an, când aveau termen de finalizare, va fi mai mic”, a afirmat viceprimarul Mihai Genoiu. Acesta a adăugat că suma necesară pentru lucrarea de Reabilitare a parcului ”Romanescu” a fost asumată de municipalitate încă de la început.

În ultima zi de plată vom avea un procent de peste 90% absorbție. Noi lucrăm în continuare și estimăm că gradul de absorbție la final de an va fi de peste 90%. Să nu uităm că suntem orașul cu cea mai mare absorbție de fonduri europene și că pe colegii noștri de la Departamentul de Proiecte europene i-au chemat la București ca să le explice și celorlalte orașe cum au reușit. Dacă ne uităm în oglindă, ne detestăm, dacă ne uităm la ceilalți, ne admirăm!”, a afirmat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Dacă nu ar fi fost proiectele vechii administrații, acum ați fi șomat, pentru că nu ați făcut nimic. Aveți stadionul, aveți proiectul cu Parcul Romanescu, dar ăstea nu sunt gata, vom vedea ce va fi cu ele. În trei ani și jumătate nu ați reușit nici măcar să duceți proiectele la care se lucra la bun sfârșit”, s-a adresat edilului Teodor Sas, consilier local UNPR. Acesta s-a arătat extrem de deranjat că primarul s-a lăudat cu unele proiecte la care el însuși a lucrat pe vremea când era viceprimar și că, deși afirmă că au fost unele probleme în implementare, municipalitatea nu a fost capabilă să le rezolve în timp util pentru a le finaliza.

Greșeala mea e că nu le-am aruncat pe toate la coș! Au fost niște mizerii de proiecte, asta au fost!”, s-a arătat extrem de iritat și primarul.



36 COMENTARII

  1. #21
    @#I
    Addicted!
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1580
    Citat Mesaj initiat de krinakarina
    Nu va e rusine sa criticati intotdeauna primarul nostru??? Parca nu ati fi cetatenii acestui oras…. Pacat ca nu vreti sa vedeti ce s a facut in Craiova!!!! Avem un oras curat si frumos datorita conducerii actuale!!!!

    Este exact pe dos. E mizerie și dezastru.
    Și avem o Leana Ceaușescu de Craiova, propaganda mincinoasă a PSD-PCR și pupincuriștii și slugile plătite.
    A-propos de impozite: eu o să le plătesc numai după ce va dispărea Volga, chiar cu majorări, dublu, triplu, pt că nu vreau eu să dau bani firmelor de hoți care și-au bătut joc de oraș și care acum vor 20 de milioane de euro de la craioveni.
    Deci, de la mine nu vedeți niciun leu . O să plătesc 1500 peste câțiva ani, în loc de câteva sute de lei acum .

  2. #22
    0-day Member
    Data de inscriere
     06-07-2007
    Mesaje
    6

    Apa si canalul in bariera e tot un vis de foarte multi ani … pe cand gazele nici gand .. poate o sa bage gazele dupa ce dau in primavara-vara drumu la apa si canal dupa ce o sa asfalteze .. da doar dupa ce o sa asfalteze ca sa fie o treaba buna !

  3. #23
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4937
    Citat Mesaj initiat de @#I
    Citat Mesaj initiat de krinakarina
    Nu va e rusine sa criticati intotdeauna primarul nostru??? Parca nu ati fi cetatenii acestui oras…. Pacat ca nu vreti sa vedeti ce s a facut in Craiova!!!! Avem un oras curat si frumos datorita conducerii actuale!!!!

    Este exact pe dos. E mizerie și dezastru.
    Și avem o Leana Ceaușescu de Craiova, propaganda mincinoasă a PSD-PCR și pupincuriștii și slugile plătite.
    A-propos de impozite: eu o să le plătesc numai după ce va dispărea Volga, chiar cu majorări, dublu, triplu, pt că nu vreau eu să dau bani firmelor de hoți care și-au bătut joc de oraș și care acum vor 20 de milioane de euro de la craioveni.
    Deci, de la mine nu vedeți niciun leu . O să plătesc 1500 peste câțiva ani, în loc de câteva sute de lei acum .

    Nu cred că o să plătești peste câțiva ani. Mie mi-au făcut proprire pe conturi. În total am plătit o suma de aproximativ trei ori mai mare față de cât plăteam la termen în mod normal toate taxele. De când e Olga primar nu am plătit nicio taxă. M-au spart anul ăsta când am văzut plicurile în poștă de la financiar cu toate propririle pe cei aproximativ patru ani în urmă. .. Hoții ăștia mi-au pus dobândă la dobândă la penalizare. Măcar am protestat în felul ăsta chit că am ieșit în pierdere maximă. Eu cred că au executat silit ăștia ai lu Olga și guvernul Ponta cât nu au executat silit atât administrația Solomon cât și administrația Bulucea.
    ( Daca te-ai uita prin subtilitatile declaratiilor ai constata ca si ei au declarat ca s-au pus cu maciuca pe datornici si au vrut sa recupereze si ultimul leu)

    E adevărat că nu mi-a dat în gând să am conturi prin Elveția așa cum au unii mafioți de parlamentari ci am conturi în Bănci românești ca să poată să-și tragă ei penalizările la penalizări. Greva fiscală atrage penalizări foarte foarte mari.. testat pe propria piele. E și asta o formă de protest.. dar cam costisitoare. Să nu fi avut niciun venit în țară și niciun ban în conturi în țară pe numele meu.. ce mă distram eu cu ei..

    ANAF.. Statul funcționează cu taxele tale.. Fii un om responsabil. Plătește-ți taxele.. că dacă nu le plătești după aia peste 4 ani le plătești de 3-4 ori . Vorbesc serios.. cam atât este penalitatea în 4 ani ) Și eu m-am mirat. Plus de asta eu cred și acum că în afară de penalități au făcut ei niște calcule și m-au jupuit și pe partea aritmetică… De asta nu mai vreau să văd eu echipa asta de șoc a primăriei și la anul în funcție.. Ok.. mi-au luat penalitățile, am platit… dar să le plătesc eu și alții INCOMPENTENȚELE LOR?? Sunt 20 de milioane de euro sau poate mai mulți care se cheltuiesc aiurea când puteam să folosim în lucrările veșnice neterminate din Craiova Banii veniți din Pomana Europeană…

    Bani de pomană.. Bani nerambursabili.. zeci de milioane de euro.. n-au fost în stare să-i absoarbă. Asta este crima economica și socială.. Au fost ani trecuți când suma asta era o parte consistentă din Bugetul Craiovei pe un an de zile..
    Din bugetul Craiovei de 180 de milioane de euro pe 2015 totuși 20 de milioane de euro este ceva.. 12..13% Acum o să facă credite, o să se imprumute și o să ia și ultimul leu datorat de populația Craiovei pentru ca să acopere gaura INCOMPETENȚEI LOR.

    Spre exemplu se puteau achiziționa 10 tramvaie noi nouțe din banii ăștia.. . Ar trebui să vă dea de gândit afirmațiile astea.

    Procentul de 90% absorbție până pe 31 Decembrie este o glumă proastă. Am observat că la parcarea subterana vopseau „gardu” cu var.. dar înauntru.. leopardu ). Doar nu le-o da prin gând eventual să photoshopeze poze și să le trimită cu tot cu decontările cheltuielilor fictive viitoare.. mai departe
    La piramida lu keops de la muzeul de artă.. jale mare..
    De parcul Nicolae Romanescu nu mai zic nimic. Arata ca un santier in care vinerea trecuta s-au apucat de lucru.. La parcul Romanescu Game Loading.. 5% ... Mai e si cea mai mare investitie.. ( Ce gluma cica fonduri europene ramase din proiectele anterioare, proiecte care nici alea nu sunt terminate)
    Făcea cineva azi o glumă cu probele la șina de tramvai.. Zicea că fac probe cu tramvaiu lu moș Crăciun pe șina proaspăt reabilitată și zicea.. tot acel cineva că nu s-ar mira să deraieze tramvaiul… .. Apropo acel cineva era muncitor de la firma care a lucrat la linia de tramvai.. Eu sper totuși că glumea

    Imi cer scuze pentru postul kilometric

    P.S. Când o văd pe Don’șoara aia din primul rând, știe @#I despre cine vorbesc îmi vine să mai beau 2 pahare de vin fiert ca să visez frumos la noapte .
    Am rămas cu sechele de la ea.. Când văd o bunicuță pe stradă.. mă gândesc de zece ori cu ce apelativ să mă adresez că poate îmi dă aia cu plasa cu ceapă luată din piață în cap făcundu-mă nesimțit în tot acest timp )

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  4. #24
  5. #25
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    8636

    Tel : 0768 32 22 23Y!M : senso13Facebook : Sport TrainersPerpetuum Mobile
  6. #26
    @#I
    Addicted!
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1581

    @Koss – știu cât se plătește, nu e problemă și NU AM conturi pe care să pună poprire, nici salarii .Come on, man (vorba copiilor ) ce poprire să pună pentru 1500 de lei după trei ani? Până se trezesc ei trec doi ani, până mai plătesc eu două-trei sute de lei mai trece unul și tot așa. Majorările le plătesc după zece ani (aproape , haha). Știu că n-are niciun efect, dar nu o fac pentru popor, ci numai pt propria satisfacție, din respect pt mine însumi, mai ales că pot. De amorul artei.
    Așa fac cu toate datoriile pe care le am la cei care mă fură și disprețuiesc cetățeanul onest : ei mă amână, mă fură, serviciile lor sunt proaste = eu plătesc toate alea cu întârziere, le fac nervi pe la ghișee, îi insult șamd. Pt alții poate fi stresant și stupid, dar pe mine mă distrează .
    Deși s-a terminat demult cu munca patriotică, eu, atunci când voi vedea oameni onești în administrație, voi face gratis curățenie pe spațiile verzi de pe strada mea, voi planta pomi și flori din banii mei și voi tăia gardul viu cu foarfeca mea. Deocamdată e cam mizerie, deși sunt firme și oameni plătiți să facă ”lună”.
    De fapt, adevărul eu că noi am avut flori și arbuști prin jur, puse de noi, dar a trimis primăria oameni care le-au tăiat. De atunci locul din jur devine din ce în ce mai mult o ”bătătură”. O fi cultură mare chestia asta, nu știu. Probabil e vina mea că nu înțeleg cultura bătăturii, a maidanului prăfuit.

  7. #27
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4938

    Ce zece ani?! Povești. Așa era înainte. Acum din ce am constatat, dacă a trecut peste un an te execută silit.. dacă au la dispoziție conturi sau vreun fond de salariu te sună aia de la bacă să-ți dea vestea că ai contul blocat… pentru pensionari le face proprire pe pensie etc..
    Au făcut atâtea propriri ăștia încât s-au încurcat în ele. Când mi-au venit în plic recomandate de la Primărie.. erau scrise cu picioarele.. într-o batjocură totală.. și într-o viteză totală. De acolo au făcut ei zecile de milioane de lei pe 2014 și 2015 la buget.. că sunt mulți idioți ca mine.. scursuri financiare care nu și-au plătit taxele, nu pentru că nu au avut bani sau erau cine știe ce sume ci pentru că.. sictir total.

    Eu mi-am transferat o parte din niște bani, nu mulți într-o bancă italiană. Și în italia am avut datorii dar totuși aia parcă sunt mai înțelegători.. Nu au penalități așa mari.. A ajuns fiscul din România mai cămătar față de fiscul italian… așa ceva.. Bine.. nu se pot compara taxele.. sunt de zece ori mai mari în Italia dar ziceam așa de autorități.. nu se pot compara..
    Am prins în Italia alegerile pentru primarie.. Nu se poate compara campania electorală. Ăla dacă nu facea un punct din ce promitea în secunda 2 își dădea demisia de onoare… ori la următoarele alegeri nici nu mai candida.. de rușine.

    Avea primarul pe pancartă ceea ce a făcut (nu faze cu promisiuni) si ceea ce va face pentru Comună (oricum la ăia prin nord prin Milano comunele arată mai bine decăt orașle din România).. Deci, în fine.. zicea în promoționalele pentru campanie ceea ce va face… nu ceea ce promite că va face.. așa cum e la noi..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  8. #28
    Newcomer
    Data de inscriere
     25-01-2006
    Mesaje
    19

    Pai daca genoiu a ajuns viceprimar, de aia se fura

  9. #29
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4941

    Am văzut că vrea să candideze Și Nastase fostul director de la CUZA la primăria Craiova.. Doa’ Ferește și păzește.. O sa o legalizeze pe Măria ăsta.. cum au legalizat-o ăia în Minnesota anu’ trecut..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  10. #30

    Meseriașii ăstia care habar nu au

  11. #31
    0-day Member
    Data de inscriere
     23-03-2007
    Mesaje
    3
    Citat Mesaj initiat de nea caisa
    Pentru postacii care au conturi create in mod special ca sa o apere pe doamna primar (lucru care se poate vedea la o verificare mai atenta) nu pot avea decat un sentiment de mila. Niste minti mediocre la fel ca cea a idolului lor. In mod normal, pentru furt se plateste. Ca si furtul e de mai multe feluri.

    Corect ai punctat!

    Eu nu pot avea un sentiment de mila, as vrea ceva radical pentru ca isi bat joc cu toti de noi. Tin intersesctia din Bariera blocata de 2 luni si nu lucreaza nimeni! Sa circuli pe rocada e un chin!

  12. #32

    Noi sa fim sanatosi,ca belelele curg )

  13. #33
    0-day Member
    Data de inscriere
     06-08-2015
    Mesaje
    4
    Citat Mesaj initiat de Lusca ady
    Citat Mesaj initiat de sophia ionesco
    ( strazi asfaltate, locuri de joaca, spatii verzi, investitori care au venit in Craiova, un centru vechi de invidiat, apa si canalizare in cartierele marginase)

    Tu ori esti platit sa spui asta ori stai in alt oras..
    Strazi asfaltate ? Parca mergi in caruta pe asfaltul proaspat turnat..
    Spatii verzi ? Unde dracu sunt alea ?
    Investitori ? Deaia e dolju primu la somaj ca au venit investitori prea multi..
    Centru vechi da, e oarecum decent. Dar nu se compara cu alte orase de calibru, gen Sibiu, Brasov, Cluj…
    Canalizare.. nici nu ma mai obosesc..

    Maestre, orașele enumerate de tine sunt vechi, în primul rând! Nu ai cum sa ai un centru ca al lor.
    S-au facut multe lucruri, nimic de zis, dar s-au pastrat si niste metode vechi, per total primarita sta pe plus. Proiectele vor fi terminante anul viitor si altfel va arata orasul.
    Sunt multe de facut, timp putin, banii vin cu greu, firmele sunt neserioase, forta de munca e prost platita si nu e nici calificata. Suferim de prea multi carpaci, din pacate. Aici s-au pierdut banii!!!
    Cel mai tare lucru implementat cu adevarat este telefonul cetateanului, la care am apelat de 3 ori si am fost servit si anuntat.

  14. #34
    De-al casei
    Data de inscriere
     29-01-2009
    Mesaje
    371

    … etc !

  15. #35
    Junior
    Data de inscriere
     15-11-2013
    Mesaje
    52

    Trebuie sa recunoastem s-au facut multe lucruri bune fata de vremea hotului de solomon, de altfel din cate inteleg multe proiecte sunt lansate de el, a incasat spaga de la audit si de la alte firme si nu l-a mai interesat. Craiova e cred cel mai asfaltat oras din Romania si de asemenea s-au facut multe locuri de joaca si am ramas mirat de aparatura din ele: biciclete, leagane, etc.
    DAR, nu inteleg de ce nu s-au terminat si acele proiecte, nu a fost forta de munca? ca bani ar fi trebuit sa fie. Cred ca banii ce se pierd ar trebui recuperati de la firmele care nu si-au indeplinit la timp lucrarea, de altfel nu e posibil ca un lucrator – cum scria cineva mai sus – sa spuna ca a lucrat prost, dobitocul care ii e patron ar fi trebuit in secunda 2 sa-l dea afara. Apoi daca nu se pot recupera de la firme sa se recupereze de la cei implicati, primarie, consilieri cu sarcini in domeniu si nu de la cetateni.
    Fiindca am vazut ca s-a vorbit si de candidatii la primarie: sa ne fereasca sfantul sa vina unul mai prost ca actualul, gen Badea, care sa-mi fie iertat, numai gura e de el, incepe ceva si se stinge, vezi echipa de fotbal, unde e implicarea lui acum si in ultimul an. Nu avem nevoie de astfel de primar.

  16. #36
    Eros
    Data de inscriere
     05-10-2005
    Locatie
     Craiova, Romania
    Mesaje
    15012
    Citat Mesaj initiat de florinmindoiu
    Trebuie sa recunoastem s-au facut multe lucruri bune fata de vremea hotului de solomon, de altfel din cate inteleg multe proiecte sunt lansate de el, a incasat spaga de la audit si de la alte firme si nu l-a mai interesat. Craiova e cred cel mai asfaltat oras din Romania si de asemenea s-au facut multe locuri de joaca si am ramas mirat de aparatura din ele: biciclete, leagane, etc.
    DAR, nu inteleg de ce nu s-au terminat si acele proiecte, nu a fost forta de munca? ca bani ar fi trebuit sa fie. Cred ca banii ce se pierd ar trebui recuperati de la firmele care nu si-au indeplinit la timp lucrarea, de altfel nu e posibil ca un lucrator – cum scria cineva mai sus – sa spuna ca a lucrat prost, dobitocul care ii e patron ar fi trebuit in secunda 2 sa-l dea afara. Apoi daca nu se pot recupera de la firme sa se recupereze de la cei implicati, primarie, consilieri cu sarcini in domeniu si nu de la cetateni.
    Fiindca am vazut ca s-a vorbit si de candidatii la primarie: sa ne fereasca sfantul sa vina unul mai prost ca actualul, gen Badea, care sa-mi fie iertat, numai gura e de el, incepe ceva si se stinge, vezi echipa de fotbal, unde e implicarea lui acum si in ultimul an. Nu avem nevoie de astfel de primar.

    Deja postarile PRO Olguta si anti-Badea au inceput sa fie mai inteligente, felicitari celor care v-au scolit!
    Locurile alea de joaca pe care le mentionezi tu iti plac? Stii cat m-ar fi costat pe mine ca privat sa fac un astfel de loc de joaca? Hai sa zic asa, o suma fabuloasa de 20.000 euro. Stii cat a platit Primaria Craiova? 200.000 Euro, de 10 ori mai mult. Mai exact, cu banii dati pe unul singur, facea 10! Mie brusc nu-mi mai plac acele locuri de joaca.

    P.S. Pentru un proiect propriu, un loc de joaca asemanator cu cele facute prin Craiova, am primit o oferta de la aceeasi firma care a facut acel loc de joaca, suma fiind de 11.200 Euro plus TVA. Asta ca sa va faceti o idee…

    Si daca vi se pare ca mint, ganditi-va ca, cu 200.000 Euro, construiesti la cheie un etaj de bloc plus inca un etaj la rosu! Adica 4 apartamente cu 2 camere finisate si inca 4 la rosu.

    The message above is my opinion and only mine, no influences and no official statement so if you think it's wrong, you may be right, I'm just human you know..."Only two things are infinite, the Universe and human stupidity, and I'm not sure about the Universe." - Albert Einstein ...

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.