Olguța Vasilescu, întrebări și răspunsuri despre străzile din Bariera Vâlcii

Olguța Vasilescu, întrebări și răspunsuri despre străzile din Bariera Vâlcii

3.586
46
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 2,33)

Mai mulți consilieri locali au interpelat-o, ieri, pe Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, cu probleme legate de o serie de străzi din oraș despre care cetățenii vor să știe cât de repede vor fi terminate. Nume precum Carpenului, Teilor, Viilor, Gârlești, Toamnei, străzi situate la periferia urbei, dar și ceva mai centrale, precum Dimitrie Bolintineanu sau Bujorului, au fost pronunțate în ședința CLM de aleșii municipali, în speță de cei ai puterii.

 

Consilierii locali Gheorghe Pîrvu, Virgil Toader și Gheorghe Albăstroiu au vorbit despre câteva străzi situate în Bariera Vâlcii, cartier în care cetățenii trăiesc un calvar mai ales de când s-a dat drumul lucrărilor pentru introducerea canalizării și a rețelei de apă. Unul dintre consilieri a adus la cunoștința primarului că pe Str. Toamnei ”nu sunt desenate treceri de pietoni decât în fața cârciumilor și a magazinelor”, în schimb, elevii și copiii nu au pe unde traversa.

 

Strada Viilor este un dezastru  

 

Pe de altă parte, despre Str. Viilor, unul dintre consilieri a spus cu subiect și predicat că ”este un dezastru”. ”Preoții care merg la înmormântări și însoțesc cortegiile funerare, spun că oamenii trebuie să țină de coșciuge ca să nu cadă. Taximetrele refuză să intre pe strada asta”, s-a plâns alesul.

 

Str. Carpenului – depozit de moluz și pământ

 

Și numele acestei străzi e frecvent pe buzele craiovenilor, care au cerut în nenumărate rânduri să fie reabilitată, dar și finalizată într-un timp rezonabil, fiindcă nămolul este până la glezne, iar toamna drumul devine de groază. ”Apreciez acțiunile primăriei pentru că în Bariera Vâlcii sunt foarte multe străzi care trebuiesc reabilitate. Vreau să semnalez că pe Str. Carpenului conductele stau de două-trei luni cu capetele ridicate prin găurile neastupate. Sunt grămezi mari de pământ și moluz depozitate la toate intersecțiile de pe această stradă, pe care au pus piatră de râu”, a explicat un alt ales local. Și străzile Viilor și Gârlești au fost pomenite, acesta declarând că ”pe un tronson nu s-au făcut lucrări de introducere a rețelei de apă și canalizare”. Iar primarul i-a răspuns: ”Spuneți că au pus piatră de râu acolo, păi contractele cum se fac? Constructorul trebuie să-ți refacă strada așa cum a găsit-o. Deci, dacă era de pământ, rămâne de pământ, dacă era cu bolovani de râu, ne-o dă cu bolovani de râu. Abia după aceea putem să intrăm noi cu asfaltarea, dar nu putem până nu se fac toate branșamentele. Să știți că noi ne mișcăm foarte repede când venim cu contractele noastre. Și ați văzut pe prelungirea Teilor cât de repede ne-am mișcat. Ce ține de acest contract cu compania de apă este o chestie care ne depășește, suntem tot timpul în discuții cu ei„, a explicat Vasilescu.

 

Un alt consilier a vorbit despre parcarea din zona Oficiului poștal, punctul termic și Piața Gării, unde trebuie făcută urgent o reabilitare, de altfel și la ”trotuarul din fața farmaciilor, care este sub nivelul bordurilor, iar când plouă, pietonii merg pe carosabil”.

 

Trotuare cu gropi

 

Bianca Predescu a vorbit despre Str. Dimitrie Bolintineanu, ”stradă oarecum centrală”, unde nu s-a realizat nimic pe ea. Trotuarele aferente Str. Bujorului au fost o altă chestiune despre care s-a plâns aleasa locală: ”Au numai gropi în ele și pentru că face legătura cu C.N. Frații Buzești și este foarte circulat, părinții și elevii merg pe carosabil pentru că pe el nu se mai poate.Strada a fost reținută pentru reabilitare, dar până acum nu s-a făcut nimic”.

 

Răspunsurile primarului

 

Edilul Craiovei a făcut o prezentare pe larg a situației din Bariera Vâlcii, concluzia fiind că nu se poate asfalta nicio stradă atâta timp cât Compania de Apă nu va termina rețeaua de apă și canalizare și branșarea cetățenilor. Cât despre întârzieri, le-a pus pe seama problemelor financiare ale firmei care a lucrat aici. “În cartierul Bariera Vâlcii am avut o foarte mare problemă pentru că firma care a lucrat canalizarea acolo a intrat în insolvență și au fugit efectiv din șantier. A trebuit să găsim o soluție legală, astfel încât Mitliv să poată să preia partea de contract. TMUCB a făcut lucrările cele mai ușoare și a lăsat Mitliv-ul să facă lucrările cele mai grele și eu vă spun că Mitliv nu iese cu un profit de doi lei din această lucrare”, a afirmat Olguța Vasilescu.

 

Prelungirea Teilor, gata săptămâna viitoare

 

Așteptăm să ni se predea străzile de către Compania de Apă ca să putem investi pe ele. Prelungirea Teilor, care a fost dată către municipalitate pentru că are și apă potabilă și canalizare, noi am început deja să asfaltăm, cred că este gata săptămâna viitoare”, a precizat Vasilescu.

 

Pe Carpenului, am cerut încă din primăvară că vreau să mi-o dea ca să pot s-o asfaltez. Cine spune acum că le-a spus Olguța să plece de acolo și să lase Carpenului fără branșamente minte. Eu pe Carpenului o aștept din primăvară să-i dăm drumul, pentru că este arteră importantă de circulație în acel cartier. Trebuie să se înțepe conducta principală, canalizarea cartierului Bariera Vâlcii trebuie să se înțepe în conducta principală și au forat pe sub pământ la 8 metri adâncime pentru că trebuie să se înțepe în zona unde trece conducta principală, de la cele două giratorii de pe Păltiniș. Acolo trebuie să ajungă canalizarea din Bariera Vâlcii„, a declarat primarul Lia Olguța Vasilescu.

 

Craiovenii să nu se mai branșeze ilegal la rețele

 

De altfel, Vasilescu a făcut apel la cetățenii din Barieră să nu se mai branșeze la rețeaua de canalizare, întrucât, nefiind finalizată, se poate înfunda și va refula. „I-am rugat pe toți locuitorii să nu se branșeze ilegal la rețeaua de canalizare pentru că este logic că nefiind funcțională o să se înfunde. Ce întâmplă pe Viilor este datorită faptului că cetățenii s-au branșat ilegal la rețea și acum normal că refulează. Chiar dacă ar fi branșamentele făcute acolo tot nu am putea să asfaltăm pentru că tot timpul refulează canalizarea și așteptăm să se facă acordul la conducta principală ca să putem să intrăm acolo. Eu vă garantez că Bariera Vâlcii va fi un cartier de top al municipiului Craiova. Va avea canalizare, apă potabilă, asfalt dar până atunci trebuie să trecem prin aceste toate neajunsuri”, a ținut să dea garanții primarul Craiovei.

 

Foto: arhivă



46 COMENTARII

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     03-12-2006
    Mesaje
    703

    Canalizarile de pe strazile din Romanesti ce se intampla cu ele? S-a sapat, s-a bagat teava….si acum se sapa din nou, scot afara tevile sa le monteze din nou, la alta cota de adancime. Vi se pare normal?

    | golf-club.ro || flickr|
  2. #2
    Junior
    Data de inscriere
     29-11-2006
    Locatie
     craiovita
    Mesaje
    80

    Pleacă !

  3. #3
    Newcomer
    Data de inscriere
     28-06-2010
    Mesaje
    48

    Ce firme? Ce insolventa? De cand sau inceput lucrarile sunt aceeias oameni!fara gram de experienta in genul asta de bransa! Astea sunt minciuni si abureli.
    Sunt 3 ani de cand se caca pe ei sa faca un cartier.daca scoteau detinutii de pe Alecsandri aveau mai mult spor.aia terminau pana acum.
    Rusine!!!!!

  4. #4
    @#I
    Oldtimer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1385

    PCR face ordine!

    Ce să mai spui de străzile respective? E jale peste tot!
    Prin partea centrală durează lucrările de ”asfaltare” de …a și uitat lumea de când. Mizerie, nămol. Au distrus trotuare bune, de milioane, relativ noi.
    Uitați-vă cum le-au pus la loc și la fel și gurile de canal, capacele.
    Proiectele proaste? Oare?

  5. #5
    Newcomer
    Data de inscriere
     12-04-2006
    Locatie
     asd
    Mesaje
    23

    Sunt curios cine a aprobat proiectele. Nu tine de datoria ei?

  6. #6
    Member
    Data de inscriere
     12-10-2010
    Mesaje
    191

    stati linistiti, lucrurile vor deveni OK la anul. am umblat prin 1 mai si dureaza mai bine de 7 luni sa asfalteze, ei zic ca schimba tevile intai, le schimba de juma de an – paragina.

    la fel si bariera, si alte mizerii de proiecte temporare.

    toate astea vor fi gata inainte de campanie si vor fi folosite ca o arma impotriva pulimii care pune botul la orice rahat. numai ca s-a mai desteptat lumea, nu mai merge chiar asa. la oloaga a inceput deja campania, doar ca nu va dati seama.

  7. #7
    0-day Member
    Data de inscriere
     30-10-2015
    Mesaje
    0

    Oameni buni,doamna primar,Lia Olguta-Vasilescu a asfaltat de cand a preluat PRIMARIA CRAIOVA mai mult decat au asfaltat altii in 20 de ani,asa ca nu mai comentati aiurea…………………

  8. #8
    0-day Member
    Data de inscriere
     30-10-2015
    Mesaje
    1

    a asfaltat de cand a preluat primaria mai mult decat au asfaltat altii in 20 de ani

  9. #9
    Member
    Data de inscriere
     12-10-2010
    Mesaje
    193

    pai si nu asta e una din datoriile unui primar? doh… nu a facut ceva special cu tentativele de asfaltare (ca ala nu e asfalt cum trebuie), ci ceva ce trebuia sa faca vrea-nu-vrea… nu mai comparati merele cu perele… daca toate sunt gaunoase. luati banane

  10. #10
    Addicted!
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    1856
    Citat Mesaj initiat de Florescu Adrian
    Oameni buni,doamna primar,Lia Olguta-Vasilescu a asfaltat de cand a preluat PRIMARIA CRAIOVA mai mult decat au asfaltat altii in 20 de ani,asa ca nu mai comentati aiurea…………………

    CE a asfaltat ma??
    La ea in cartier?
    PAi hai sa iti zc ce a facut solomon in 6 luni,valea rosie asfaltata….craiovita renovata si asfaltata,str doljului,bulevadrul dacia,bulevardul carol….
    esti orb??sau bei cot la cot cu ea?

  11. #11
    Addicted!
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    1857

    Stai sa vedeti circ in decembire,cand doamna olga a luat bani europeni cica sa faca anumite proiecte,inclusiv gradina zoologica si parcul,daca lucrarile nu sunt gata,banii se trebuiesc returanti,si giciti ce?noi ramanem cu santier in oras si olga se va duce la ….??

  12. #12
    Member
    Data de inscriere
     12-10-2010
    Mesaje
    194

    stai linistit ca se duce cat de curand. numai ca prostii raman cu santierele.

    are 3 dosare pe la dna, jumate din mini-presedintii psd de prin dolj au fugit in pnl de frica. am 2 vecini care conduceau diverse sectii, de-asta spun din surse sigure.

  13. #13
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    8546

    Cartierul asta e o mizerie . Multi au construit fara autorizatii , fara un proiect ,fara cap , aiurea . Stradutele au 3-4 metri latime . Acum au pretentii de ca peste noapte sa aiba toate utilitatile .Si ghici cine e de vina ? Primaria . Apar si cativa shithunters platiti sau frustrati si sub influenta alcoolului si circul e garantat . Bariera Valcii

    Tel : 0768 32 22 23Y!M : senso13Facebook : Sport TrainersPerpetuum Mobile
  14. #14
    Coder
    Data de inscriere
     06-10-2005
    Mesaje
    316
    Citat Mesaj initiat de ana maria
    Cartierul asta e o mizerie . Multi au construit fara autorizatii , fara un proiect ,fara cap , aiurea . Stradutele au 3-4 metri latime . Acum au pretentii de ca peste noapte sa aiba toate utilitatile .Si ghici cine e de vina ? Primaria . Apar si cativa shithunters platiti sau frustrati si sub influenta alcoolului si circul e garantat . Bariera Valcii

    Craiova in general e o mizerie. Avem pretentii de oras mare, dar culmea, daca raportezi orasul cel putin la suprafata cu alte orase mari (cluj, timisoara, care sunt duble) o sa stai sa te intrebi cum aia au utilitati si conditii decente si noi nu suntem in stare sa facem canalizari de lungimi mult mai mici.
    Nu-i nimic, orasul se depopuleaza incer si sigur.

  15. #15
    Newcomer
    Data de inscriere
     12-04-2006
    Locatie
     asd
    Mesaje
    24
    Citat Mesaj initiat de creatorul
    Nu-i nimic, orasul se depopuleaza incer si sigur.

    Da, noi am inceput deja. Recomand si altora cu caldura!
    Stima!

  16. #16
    Junior
    Data de inscriere
     04-10-2005
    Mesaje
    94
    Citat Mesaj initiat de ana maria
    Cartierul asta e o mizerie . Multi au construit fara autorizatii , fara un proiect ,fara cap , aiurea . Stradutele au 3-4 metri latime . Acum au pretentii de ca peste noapte sa aiba toate utilitatile .Si ghici cine e de vina ? Primaria . Apar si cativa shithunters platiti sau frustrati si sub influenta alcoolului si circul e garantat . Bariera Valcii

    Bineinteles ca Primaria este de vina,nu ea da autorizatiile de construire in acest oras?

  17. #17
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    8549

    Tu ori nu stii sa citesti , ori faci parte din categoriile amintite de mine .

    Tel : 0768 32 22 23Y!M : senso13Facebook : Sport TrainersPerpetuum Mobile
  18. #18
    @#I
    Oldtimer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1387
    Citat Mesaj initiat de ana maria
    Cartierul asta e o mizerie . Multi au construit fara autorizatii , fara un proiect ,fara cap , aiurea . Stradutele au 3-4 metri latime . Acum au pretentii de ca peste noapte sa aiba toate utilitatile .Si ghici cine e de vina ? Primaria . Apar si cativa shithunters platiti sau frustrati si sub influenta alcoolului si circul e garantat . Bariera Valcii

    De fapt, tu ești tot ce zici acolo despre alții .
    Ia zii, cât timp mai faci evaziune și alte infracțiuni? Venim în control?
    Văd că bagi ”comerț” la greu cu marfă de contrabandă, dar taxe și impozite ioc. Ai ceva tupeu să dai lecții
    Eu ți-am mai spus odată chestia asta , dar…chiar vrei să fii băgat/ă în seamnă serios. Să știi că am început să te iau în seamă
    Succes!

  19. #19
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4600

    Femeia asta a trimis trepădușii din primăria Craiova (mari tehnicieni ai secolului XVIII probabil ori ingineri cu diploma dar mai putin cu minte si caracter) să mai asfalteze niște străzi cu asfalt recliclat la rece gen rașchetat cu tot cu senzori de pe Calea București apoi adus și basculat în Craiova, Cartier Brestii, Apoi Aplicat doar apă pe el și tăvălugul buldozerului de nivelare de la RAADPFL

    Mai nou, ca să continue promovarea campaniei electorale începute atipic cu vreo 6 luni mai devreme a adus de la sortare.. basculante cu piatră gen piatră de rău gen moloz rămas de la sortarea din cariera de piatră fiindcă piatra se sortează și cea de dimensiuni mici este folosita la asfalt, apoi cea de dimensiuni mari este FOLOSITA LA PAVAREA DRUMULUI cum sunt pe la munte cu piatra de râu.. Mai rămâne piatra de dimensiuni între și între care nu e bună pentru pavat drumuri cu ea.. e un fel de moloz.. Ei bine pe asta au adus-o și cică au pavat strazi din Brestii cu piatră de rău.. WTFFF.. așa ceva numai în ȚINUTUL RETARDAT OLTENIA se poate întampla…

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  20. #20
    Newcomer
    Data de inscriere
     06-09-2015
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    26

    Eu sunt curios de ce trotuarul dintre Schmidt si Groapa, de pe partea dreapta cum vii dinspre centru este facut zob, este un ditamai santul in el si nimeni nu mai lucreaza de 3 luni. Cum e posibil? Trotuarul este 30% din latime sant si inca 30% ocupat de pamantul scos din sant. Lumea trebuie sa ocoleasca rahatul asta, avand in vedere ca portiunea ramasa are din 5 in 5 metri fie copaci fie stalpi de iluminat. Deci trebuie s-o ia pe sosea. E normal? Mai ales intr-o zona centrala a orasului care mai si candideaza pt capitala culturala europeana?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.