Olguța Vasilescu, întrebări și răspunsuri despre străzile din Bariera Vâlcii

Olguța Vasilescu, întrebări și răspunsuri despre străzile din Bariera Vâlcii

3.585
46
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 2,33)

Mai mulți consilieri locali au interpelat-o, ieri, pe Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, cu probleme legate de o serie de străzi din oraș despre care cetățenii vor să știe cât de repede vor fi terminate. Nume precum Carpenului, Teilor, Viilor, Gârlești, Toamnei, străzi situate la periferia urbei, dar și ceva mai centrale, precum Dimitrie Bolintineanu sau Bujorului, au fost pronunțate în ședința CLM de aleșii municipali, în speță de cei ai puterii.

 

Consilierii locali Gheorghe Pîrvu, Virgil Toader și Gheorghe Albăstroiu au vorbit despre câteva străzi situate în Bariera Vâlcii, cartier în care cetățenii trăiesc un calvar mai ales de când s-a dat drumul lucrărilor pentru introducerea canalizării și a rețelei de apă. Unul dintre consilieri a adus la cunoștința primarului că pe Str. Toamnei ”nu sunt desenate treceri de pietoni decât în fața cârciumilor și a magazinelor”, în schimb, elevii și copiii nu au pe unde traversa.

 

Strada Viilor este un dezastru  

 

Pe de altă parte, despre Str. Viilor, unul dintre consilieri a spus cu subiect și predicat că ”este un dezastru”. ”Preoții care merg la înmormântări și însoțesc cortegiile funerare, spun că oamenii trebuie să țină de coșciuge ca să nu cadă. Taximetrele refuză să intre pe strada asta”, s-a plâns alesul.

 

Str. Carpenului – depozit de moluz și pământ

 

Și numele acestei străzi e frecvent pe buzele craiovenilor, care au cerut în nenumărate rânduri să fie reabilitată, dar și finalizată într-un timp rezonabil, fiindcă nămolul este până la glezne, iar toamna drumul devine de groază. ”Apreciez acțiunile primăriei pentru că în Bariera Vâlcii sunt foarte multe străzi care trebuiesc reabilitate. Vreau să semnalez că pe Str. Carpenului conductele stau de două-trei luni cu capetele ridicate prin găurile neastupate. Sunt grămezi mari de pământ și moluz depozitate la toate intersecțiile de pe această stradă, pe care au pus piatră de râu”, a explicat un alt ales local. Și străzile Viilor și Gârlești au fost pomenite, acesta declarând că ”pe un tronson nu s-au făcut lucrări de introducere a rețelei de apă și canalizare”. Iar primarul i-a răspuns: ”Spuneți că au pus piatră de râu acolo, păi contractele cum se fac? Constructorul trebuie să-ți refacă strada așa cum a găsit-o. Deci, dacă era de pământ, rămâne de pământ, dacă era cu bolovani de râu, ne-o dă cu bolovani de râu. Abia după aceea putem să intrăm noi cu asfaltarea, dar nu putem până nu se fac toate branșamentele. Să știți că noi ne mișcăm foarte repede când venim cu contractele noastre. Și ați văzut pe prelungirea Teilor cât de repede ne-am mișcat. Ce ține de acest contract cu compania de apă este o chestie care ne depășește, suntem tot timpul în discuții cu ei„, a explicat Vasilescu.

 

Un alt consilier a vorbit despre parcarea din zona Oficiului poștal, punctul termic și Piața Gării, unde trebuie făcută urgent o reabilitare, de altfel și la ”trotuarul din fața farmaciilor, care este sub nivelul bordurilor, iar când plouă, pietonii merg pe carosabil”.

 

Trotuare cu gropi

 

Bianca Predescu a vorbit despre Str. Dimitrie Bolintineanu, ”stradă oarecum centrală”, unde nu s-a realizat nimic pe ea. Trotuarele aferente Str. Bujorului au fost o altă chestiune despre care s-a plâns aleasa locală: ”Au numai gropi în ele și pentru că face legătura cu C.N. Frații Buzești și este foarte circulat, părinții și elevii merg pe carosabil pentru că pe el nu se mai poate.Strada a fost reținută pentru reabilitare, dar până acum nu s-a făcut nimic”.

 

Răspunsurile primarului

 

Edilul Craiovei a făcut o prezentare pe larg a situației din Bariera Vâlcii, concluzia fiind că nu se poate asfalta nicio stradă atâta timp cât Compania de Apă nu va termina rețeaua de apă și canalizare și branșarea cetățenilor. Cât despre întârzieri, le-a pus pe seama problemelor financiare ale firmei care a lucrat aici. “În cartierul Bariera Vâlcii am avut o foarte mare problemă pentru că firma care a lucrat canalizarea acolo a intrat în insolvență și au fugit efectiv din șantier. A trebuit să găsim o soluție legală, astfel încât Mitliv să poată să preia partea de contract. TMUCB a făcut lucrările cele mai ușoare și a lăsat Mitliv-ul să facă lucrările cele mai grele și eu vă spun că Mitliv nu iese cu un profit de doi lei din această lucrare”, a afirmat Olguța Vasilescu.

 

Prelungirea Teilor, gata săptămâna viitoare

 

Așteptăm să ni se predea străzile de către Compania de Apă ca să putem investi pe ele. Prelungirea Teilor, care a fost dată către municipalitate pentru că are și apă potabilă și canalizare, noi am început deja să asfaltăm, cred că este gata săptămâna viitoare”, a precizat Vasilescu.

 

Pe Carpenului, am cerut încă din primăvară că vreau să mi-o dea ca să pot s-o asfaltez. Cine spune acum că le-a spus Olguța să plece de acolo și să lase Carpenului fără branșamente minte. Eu pe Carpenului o aștept din primăvară să-i dăm drumul, pentru că este arteră importantă de circulație în acel cartier. Trebuie să se înțepe conducta principală, canalizarea cartierului Bariera Vâlcii trebuie să se înțepe în conducta principală și au forat pe sub pământ la 8 metri adâncime pentru că trebuie să se înțepe în zona unde trece conducta principală, de la cele două giratorii de pe Păltiniș. Acolo trebuie să ajungă canalizarea din Bariera Vâlcii„, a declarat primarul Lia Olguța Vasilescu.

 

Craiovenii să nu se mai branșeze ilegal la rețele

 

De altfel, Vasilescu a făcut apel la cetățenii din Barieră să nu se mai branșeze la rețeaua de canalizare, întrucât, nefiind finalizată, se poate înfunda și va refula. „I-am rugat pe toți locuitorii să nu se branșeze ilegal la rețeaua de canalizare pentru că este logic că nefiind funcțională o să se înfunde. Ce întâmplă pe Viilor este datorită faptului că cetățenii s-au branșat ilegal la rețea și acum normal că refulează. Chiar dacă ar fi branșamentele făcute acolo tot nu am putea să asfaltăm pentru că tot timpul refulează canalizarea și așteptăm să se facă acordul la conducta principală ca să putem să intrăm acolo. Eu vă garantez că Bariera Vâlcii va fi un cartier de top al municipiului Craiova. Va avea canalizare, apă potabilă, asfalt dar până atunci trebuie să trecem prin aceste toate neajunsuri”, a ținut să dea garanții primarul Craiovei.

 

Foto: arhivă



46 COMENTARII

  1. #41
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4628
    Citat Mesaj initiat de dbescu
    Citat Mesaj initiat de koss_x_treeme
    Știu și eu una Bianca. Parca m-a picat una d-asta la un examen ca m-am adresat cu „Doamnă” în loc de „Domnișoară”.. My bad. Trebuia din start sa mă adresez cu apelativul „Fă”. A fost prostia mea. Am mai pus la faza aia încă o piatră de temelie în creșterea nesimițirii mele in viață. La fiecare fază de genu, așadar devin din ce în ce mai nesimțit

    Nici la secția de poliție nu am stat atâta la anchetat cât am stat la donșoara la oral.. cel mai de kkt examen..

    mama ce interlop esti tu :> nebunule :> ai fost anchetat de politie :> terminatu’ drc…

    Tu cred că vrei să te ard.. Te joci cu focu… Ești și tu bagabond….

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  2. #42
    Coder
    Data de inscriere
     06-10-2005
    Mesaje
    321
    Citat Mesaj initiat de dbescu
    Citat Mesaj initiat de creatorul
    Citat Mesaj initiat de ana maria
    Cartierul asta e o mizerie . Multi au construit fara autorizatii , fara un proiect ,fara cap , aiurea . Stradutele au 3-4 metri latime . Acum au pretentii de ca peste noapte sa aiba toate utilitatile .Si ghici cine e de vina ? Primaria . Apar si cativa shithunters platiti sau frustrati si sub influenta alcoolului si circul e garantat . Bariera Valcii

    Craiova in general e o mizerie. Avem pretentii de oras mare, dar culmea, daca raportezi orasul cel putin la suprafata cu alte orase mari (cluj, timisoara, care sunt duble) o sa stai sa te intrebi cum aia au utilitati si conditii decente si noi nu suntem in stare sa facem canalizari de lungimi mult mai mici.
    Nu-i nimic, orasul se depopuleaza incer si sigur.

    daca tu stai la periferie la dracu in praznic nu te astepta sa ai aceleasi conditii ca in centru. Nu-ti convine, muta-te in Centru. Aaaaa… n-ai bani de centru? pai atunci nu mai comenta in plm, sau ai vrea sa dai 30.000 euro pe casa in Brestei dar sa ai Disneyland, Mc si Mall?

    De ce faci tu atacuri la persoana ieftine ? Si tragi si concluzii gresite ..
    Daca Bariera Valcii, Lapus, Romanesti si Brestii sunt periferii inseamna ca locuim in Bals sau Filiasi, nu in Craiova. Atunci Cârcea , Pielesti, zona Sellgros acolo ce mai e ? La sat ?
    In alte orase civilizate exista canalizari in zonele adiacente centrului si in zonele din aria metropolitana (gen Pielesti, Carcea, etc). Daca in Craiova se fura si nu se face nu inseamna ca trebuie sa ma mut in centru. Mai si gandeste putin inainte sa tragi concluzii mai putin inteligente. Apropo din ce ai enumerat tu Craiova are doar MC..in rest nimic.

  3. #43
    Newcomer
    Data de inscriere
     06-09-2015
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    34
    Citat Mesaj initiat de koss_x_treeme
    Citat Mesaj initiat de dbescu
    Citat Mesaj initiat de koss_x_treeme
    Știu și eu una Bianca. Parca m-a picat una d-asta la un examen ca m-am adresat cu „Doamnă” în loc de „Domnișoară”.. My bad. Trebuia din start sa mă adresez cu apelativul „Fă”. A fost prostia mea. Am mai pus la faza aia încă o piatră de temelie în creșterea nesimițirii mele in viață. La fiecare fază de genu, așadar devin din ce în ce mai nesimțit

    Nici la secția de poliție nu am stat atâta la anchetat cât am stat la donșoara la oral.. cel mai de kkt examen..

    mama ce interlop esti tu :> nebunule :> ai fost anchetat de politie :> terminatu’ drc…

    Tu cred că vrei să te ard.. Te joci cu focu… Ești și tu bagabond….

    as cam vrea sa ma s*gi mai bine, c*cat cu ochi

  4. #44
    Newcomer
    Data de inscriere
     06-09-2015
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    35
    Citat Mesaj initiat de creatorul
    Citat Mesaj initiat de dbescu
    Citat Mesaj initiat de creatorul
    Citat Mesaj initiat de ana maria
    Cartierul asta e o mizerie . Multi au construit fara autorizatii , fara un proiect ,fara cap , aiurea . Stradutele au 3-4 metri latime . Acum au pretentii de ca peste noapte sa aiba toate utilitatile .Si ghici cine e de vina ? Primaria . Apar si cativa shithunters platiti sau frustrati si sub influenta alcoolului si circul e garantat . Bariera Valcii

    Craiova in general e o mizerie. Avem pretentii de oras mare, dar culmea, daca raportezi orasul cel putin la suprafata cu alte orase mari (cluj, timisoara, care sunt duble) o sa stai sa te intrebi cum aia au utilitati si conditii decente si noi nu suntem in stare sa facem canalizari de lungimi mult mai mici.
    Nu-i nimic, orasul se depopuleaza incer si sigur.

    daca tu stai la periferie la dracu in praznic nu te astepta sa ai aceleasi conditii ca in centru. Nu-ti convine, muta-te in Centru. Aaaaa… n-ai bani de centru? pai atunci nu mai comenta in plm, sau ai vrea sa dai 30.000 euro pe casa in Brestei dar sa ai Disneyland, Mc si Mall?

    De ce faci tu atacuri la persoana ieftine ? Si tragi si concluzii gresite ..
    Daca Bariera Valcii, Lapus, Romanesti si Brestii sunt periferii inseamna ca locuim in Bals sau Filiasi, nu in Craiova. Atunci Cârcea , Pielesti, zona Sellgros acolo ce mai e ? La sat ?
    In alte orase civilizate exista canalizari in zonele adiacente centrului si in zonele din aria metropolitana (gen Pielesti, Carcea, etc). Daca in Craiova se fura si nu se face nu inseamna ca trebuie sa ma mut in centru. Mai si gandeste putin inainte sa tragi concluzii mai putin inteligente. Apropo din ce ai enumerat tu Craiova are doar MC..in rest nimic.

    da, sunt periferii. Tu traiesti cu impresia ca sunt zone bune? Nu vreau sa par ingamfat, dar sincer,nu poti avea pretentii sa fie ca in centru. Si preturile difera fantastic. Si la orice oras.. ORICE oras zonele periferice au probleme. Si Parisul are zone la margine neracordate la reteaua de apa, daca e sa vorbim pe drepte. AAaa… ca mai sunt multe de facut in Craiova e alta treaba… dar sa nu o luam pe tarla totusi.

  5. #45
    Newcomer
    Data de inscriere
     06-09-2015
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    36
    Citat Mesaj initiat de @#I
    Citat Mesaj initiat de dbescu
    Citat Mesaj initiat de @#I
    Citat Mesaj initiat de ana maria
    Citat Mesaj initiat de @#I
    Citat Mesaj initiat de ana maria
    Domnii postaci platiti parca erati bolnavi de ban …Cum de v-ati revenit peste noapte ? Sunteti un fel de zombi ? Iar daca te-ai pisat pe tine , stai acasa ,ciocu mic si joc de glezna , ca ai oripilat forumul acesta cu rautatea ta si e posibil sa-ti cauzeze la sanatate daca te-ai bransat ilegal la canalizare , iti refuleaza in cotet sau casa , unde habitezi tu .

    Răspuns de borfaș . Și zii așa, conform reclamei, tu vinzi Adidas? Ești distribuitor autorizat?
    Dar firma unde o ai înregistrată? Impozitul și celelalte dări unde le plătești?

    Cred cu tarie ca esti bransat ilegal la canalizare, iar cand refuleaza esti in culmea fericirii .Ai facut-o de foame , ai o foame greu de stapanit , mananci kkt cu polonicul la orice postare Esti in elementul tau imbibat de urina , duhnind de mirosuri pestilentiale . Desi te ascunzi in spatele unui nick demn de un copil de 7 ani , ajungi sa pui tu intrebari , sa ceri tu explicatii .Mars la kkt ! ( ca sa ma exprim pe intelesul tau )
    Ontopic : „Bianca Predescu a vorbit despre Str. Dimitrie Bolintineanu, ”stradă oarecum centrală”, unde nu s-a realizat nimic pe ea. Trotuarele aferente Str. Bujorului au fost o altă chestiune despre care s-a plâns aleasa locală: ”Au numai gropi în ele și pentru că face legătura cu C.N. Frații Buzești și este foarte circulat, părinții și elevii merg pe carosabil pentru că pe el nu se mai poate.Strada a fost reținută pentru reabilitare, dar până acum nu s-a făcut nimic”. Nu-mi explic cum de pana acum , nimeni din primarie nu s-a atins de strada asta D.Bolintineranu , care arata ca dupa bombardament , nimeni nu s-a atins trotuarele de pe Bujorului , care intradevar sunt dezastruoase – si dintr-o data , cand un dubios afacerist „construieste ” 8 blocuri chiar pe str Bujorului cu iesire in str D.Bolintineanu – marii urbanisti din primarie se gandesc sa modernizeze strada si trotuarele mai sus amintite .Nu cumva acesti responsabili cu urbanismul in orasul nostru trebuiau sa verifce cum acest „afacerist „a obtinut autorizatie de construire a unor blocuri cu 6 nivele in imediata apropiere a unor casa istorice de patrimoniu, in loc sa asfalteze trotuarele ca sa-i pregateasca terenul „afaceristului” Cherciu ?

    Altă replică de subuman.
    Trafic pentru Craiova Forum cu subumanul …Ana Maria, traficant evazionist de AbiBas, Niki și PuNa . La ce te poți aștepta de la un gay pesedist? Tupeu de borfaș, hoție, nămol.
    Dar vine surpriza!

    dupa tine toti sunt din PSD. Daca nu esti frustrat pe lume din orice, oricum si oricand, esti PSD-ist. Daca stai in centru esti PSD-ist. Daca nu esti ultimul milog esti PSD-ist. Ma abtin de la alte comentarii.

    Dâbescu, nu e nevoie să fii membru PSD ca să faci efectiv parte dintr-un sistem corupt și criminal.
    Și să știi că frustrări are orice om de pe lumea asta. E NORMAL, numai că unii sunt frustrați că nu pot să fure mai mult, în timp ce alții sunt frustrați de sistemul criminal. Asta ți-o spun pentru cultura ta generală, adică a avea frustrări nu înseamnă neapărat un lucru rău.
    Trebuie să mai și gândești din când în când.
    Oricum, pierd timpul cu tine. Te bagi în seamă aiurea. Chiar nu ai nimic de spus.

    stai tu linistit ca nu sunt nici pe departe unul d-ala de fura. Nici nu ma dau banii afara din casa, dar ca sa ma plang de verzi si uscate, sa critic orice, sa injur pe toti care au bani ca deh… daca ai bani esti hot… Bineinteles ca unii care au bani fura, dar nu e chiar cum crezi tu. Unii se mai duc si la munca si nu stau 24/24 pe forum. Nu te plateste nimeni sa stai pe net sa critici mereu tot. Du-te la munca si ai sa vezi ca poti sa faci bani daca te duce capul si tragi tare. Daca nu esti dispus sa tragi,ciocu’ mic. Macar taci si nu te mai plange ca nu o sa primesti pomeni.

  6. #46
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4640
    Citat Mesaj initiat de dbescu
    Citat Mesaj initiat de koss_x_treeme
    Citat Mesaj initiat de dbescu
    Citat Mesaj initiat de koss_x_treeme
    Știu și eu una Bianca. Parca m-a picat una d-asta la un examen ca m-am adresat cu „Doamnă” în loc de „Domnișoară”.. My bad. Trebuia din start sa mă adresez cu apelativul „Fă”. A fost prostia mea. Am mai pus la faza aia încă o piatră de temelie în creșterea nesimițirii mele in viață. La fiecare fază de genu, așadar devin din ce în ce mai nesimțit

    Nici la secția de poliție nu am stat atâta la anchetat cât am stat la donșoara la oral.. cel mai de kkt examen..

    mama ce interlop esti tu :> nebunule :> ai fost anchetat de politie :> terminatu’ drc…

    Tu cred că vrei să te ard.. Te joci cu focu… Ești și tu bagabond….

    as cam vrea sa ma s*gi mai bine, c*cat cu ochi

    Păi ce dracu.. ești gay?

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.