Parcul Romanescu, posibilă sursă de venit la bugetul local

Parcul Romanescu, posibilă sursă de venit la bugetul local

2.585
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Modernizarea Parcului „Nicolae Romanescu” din Craiova va aduce în bugetul local mai mulți bani, din fonduri europene. Pentru a se considera un proiect dus la bun sfârșit, autoritățile trebuie să reabiliteze și podul suspendat, investiția totală fiind de aproximativ 12 milioane de euro.

Potrivit edilului Craiovei, noua cerere de finanțare este în faza de evaluare la Ministerul Dezvoltării. „Cererea de finanțare se prezintă în felul următor: avem adjudecată licitația pentru refacerea podului suspendat din parc, pod care nu a fost prins în proiectul inițial pentru că nu ieșise din perioada de garanție de la ultima intervenție. Contactul a fost atribuit și se lucrează acum la partea de proiectare. Tocmai acest lucru ne-a permis să demonstrăm că proiectul Parcului «Romanescu» nu este finalizat în totalitate, pentru că mai are această rămășiță cu podul suspendat, și să redepunem pe noile axe de finanțare proiectul complet, cu tot parcul. Ce înseamnă asta? În totalitate, proiectul ar fi de aproximativ 12 milioane de euro, cuprinzând ce s-a făcut până acum în parc, plus reabilitarea podului, iar noi ar urma să rambursăm suma pe care am primit-o de la UE pe vechiul proiect, adică cele patru milioane de euro, și să primim 12 milioane de euro. Cererea noastră a trecut de evaluarea Agenției de Dezvoltare Regională și se află în evaluare la Ministerul Dezvoltării. Eu zic că sunt șanse foarte mari ca în acest an să primim acești bani, adică să avem șapte milioane de euro în buget, ceea ce ar însemna o extrabugetare, dar să vedem mai întâi banii și după aceea să ne bucurăm“, a explicat Mihail Genoiu.

Contractul privind modernizarea parcului monument istoric al Craiovei a fost atribuit de primărie în octombrie 2015, pentru suma de 47,3 milioane de lei fără TVA (11 milioane de euro), dar numai patru milioane de euro au venit din fonduri europene, restul proiectului fiind derulat cu bani din bugetul local, mai exact șapte milioane de euro.

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.