„Dacă există un singur cetățean care nu dorește reabilitarea termică, atunci proiectul...

„Dacă există un singur cetățean care nu dorește reabilitarea termică, atunci proiectul a căzut pentru acel bloc”

217
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Primăria Craiova a primit ghidul pentru reabilitarea termică a blocurilor din oraș, ce presupune mai multe condiții pentru realizarea acestui proiect cofinanțat, în cea mai mare parte, de Uniunea Europeană.

 

Primele probleme au și apărut. Datele pe care primăria trebuia să le primească de la asociațiile de proprietari, pentru a demara proiectul reabilitării, întârzie să apară pentru mai mult de 100 de asociații. Drept urmare, primarul orașului, Olguța Vasilescu, a hotărât ca începând de mâine, blocurile respective să apară pe site-ul primăriei, în speranța că se va lua atitudine.

„Mă gândesc că sunt destui proprietari care vor să beneficieze de reabilitare termică și atunci vor merge să-i tragă de mânecă pe administratori ca să ne dea datele pe care noi le-am cerut. Începând de săptămâna viitoare vom avea întâlnire cu fiecare șef de scară pentru ca fiecăruia să i se înmâneze câte o documentație, care va trebuie să ajungă la cetățenii din bloc. Aceștia vor trebuie să semneze niște contracte cu noi pentru că, dacă pe o singură scară există un singur cetățean care nu dorește reabilitarea termică, atunci proiectul a căzut pentru acel bloc.”, a precizat Olguța Vasilescu.

Reabilitarea termică a fiecărui bloc va presupune: izolarea termică a fațadei, anveloparea, tocăria, accesul în bloc, închiderea balcoanelor cu termopan, termoizolarea terasei și a planșeului parter, unde este cazul și schimbarea întregului sistem de conducte.

Primăria va contribui de asemenea cu o mică sumă de bani la realizarea acestor modernizări, iar în cazul în care într-o familie, unui locuitor îi revine mai mult de 500 de euro, atunci capul familiei va fi nevoit și el să cotizeze.

Diana Zamfir

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.