A ameninţat că se aruncă de pe un stâlp de 20 de...

A ameninţat că se aruncă de pe un stâlp de 20 de metri, dar a renunţat pentru ţigări şi suc

260
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Protest cu întârziere pentru Dumitru Dumitrescu, zis Mitru, de 37 de ani, din Bârza. Tânărul s-a urcat, luni dimineaţă, pe un stâlp metalic de lângă primărie şi a ameninţat că se aruncă în gol. Motivul supărării bărbatului a fost faptul că mama sa nu l-a vizitat, în ziua de Paşte, şi nici nu i-a adus ouă roşii.

 

„În jurul orei 4.00 dimineaţa, un cetăţean din comuna noastră, Dumitrescu Dumitru, s-a urcat pe sistemul de alarmare la Protecţia Civilă, pe motiv că, în ziua de Paşte, mama lui nu a trecut pe la el să-i aducă şi lui ouă şi să îl salute. El trăieşte singur. A fost căsătorit, dar soţia i-a plecat cred că tot din aceleaşi motive”, spune Victor Stancu, angajat al primăriei Bârza.

 

Bărbatul a stat aproape şase ore la înălţime, de la ora 4.00 şi până la 9.45, când a coborât de bunăvoie şi a fost preluat de un echipaj SMURD.

 

„A coborât de bunăvoie de pe stâlp fiind preluat de personalul paramedical, conştient, cooperant, stabil hemodinamic şi respirator, prezentând agitaţie psihomotorie şi halenă alcoolică puternică. Bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Slatina”, a precizat plutonierul Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. 


Convins să coboare cu ţigări şi suc

Mitru Dumitrescu s-a lăsat convins să coboare de pe stâlpul metalic abia după ce a primit un pachet de ţigări, apă şi suc.

 

„Am venit de dimineaţă şi l-am rugat să coboare. A venit şi mama lui, dar a început să înjure. Apoi, am anunţat SMURD-ul şi Poliţia, care au venit aici. Uşor, uşor, l-am lămurit. Ne-a cerut să-i dăm ţigări şi am fost să-i cumpărăm. I-am mai luat şi suc, apă. Şi a coborât cam până la jumătatea stâlpului când a început să ameninţe că se urcă înapoi. Un poliţist care îl cunoştea, de mici, l-a lămurit împreună cu mine şi l-am coborât fără să se întâmple nimic”, mai spune Victor Stancu.


Angajatul primăriei Bârza povesteşte că Mitru este cunoscut în localitate ca fiind alcoolic şi recalcitrant, la un moment dat, chiar incendiindu-şi casa:
„A mai avut tentative de genul acesta. În urmă cu trei ani, şi-a dat foc la casă. Şi-a reparat-o între timp. Dar după reparaţie, la aproape şase luni, şi-a spart toate geamurile de la casă”.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.