ABA Jiu implementează două proiecte de circa 50 de milioane lei în...

ABA Jiu implementează două proiecte de circa 50 de milioane lei în Dolj şi Gorj

687
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Administrația Bazinală de Apă Jiu a găzduit astăzi, 20 martie 2014, ședința Comitetului de Bazin Jiu Dunăre, organizată cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Apei 2014. Ședința a fost prezidată de către prefectul județului Dolj, Marius Deca, care a ținut să sublinieze, încă o dată, cu aceast prilej, cât de importantă este apa pentru diferitele domenii: energetic, apa potabilă, salubritate, agricultură.

Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Jiu au prezentat în cadrul ședinței Comitetului de Bazin câteva proiecte pe care instituția le are în curs de derulare. Printre acestea s-au aflat două proiecte finantate prin Programul Operational Sectorial Mediu – Axa Prioritara 5 Implementarea infrastructurii adecvate de prevenire a riscurilor naturale în zonele cele mai expuse la risc; Domeniu major de intervenţie 1 – Protecţia împotriva inundaţiilor (90% Fondul de coeziune si 10% Bugetul de stat): Regularizare pârâu Raznic in zona localitatii Grecesti-confluenta rau Jiu, judetul Dolj” și “Aducerea la clasa de importanta a digurilor de pe raul Jiu, pe sectorul Rovinari – Valeni, judetul Gorj”.

Primul proiect, în valoare de 29.432.246 lei cu TVA, va raspunde direct la neajunsurile situatiei actuale prin stabilizarea albiei minore a paraului Raznic in zona localitătilor Greceşti, Tiu, Cernăteşti, Cornita, Raznicu Oghian, Predesti si Breasta , astfel punandu-se in sigurantă gospodăriile din zonă si evitarea producerii altor evenimente majore.

Cel de-al doilea, a cărui valoare se ridică la 22.999.473 lei cu TVA, are ca scop reabilitarea digurilor pe o lungime de 11.760 m, iar beneficiari ai investitiei sunt locuitorii riverani localităţilor Rovinari, Vlăduleni, Bâlteni, Plopşoru, Sărdăneşti.

Activităţile şi evenimentele organizate de Administraţia Bazinală de Apă Jiu, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei şi nu numai, arată interesul specialiştilor din domeniul gospodăririi apelor de a promova problemele cu care se confruntă acest sector, de a coopera şi a participa la proiecte locale, regionale şi internaţionale pentru protecţia fluviului Dunărea, a râului Jiu şi a apelor subterane.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.