Afaceristul craiovean Samir Sprînceană, la un pas de o decizie definitivă în...

Afaceristul craiovean Samir Sprînceană, la un pas de o decizie definitivă în dosarul clonării de carduri, în care a primit 5 ani de închisoare cu executare

1.175
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

CRAIOVA. Magistraţii Înaltei Curți de Casație și Justiție au amânat luarea unei decizii în cazul recursului formulat de afaceristul craiovean Samir Sprînceană și de alte cinci persoane condamnate de Tribunalul Dolj la pedepse cu închisoare cuprinse între 3 și 5 ani de închisoare pentru falsificare de carduri. La termenul de miercuri al recursului, judecătorii au anunțat că vor lua o hotărâre săptămâna viitoare, pe 13 martie. Aceasta este ultima cale de atac, astfel că inculpații vor ajunge în pușcărie dacă li se vor respinge recursurile. În ceea ce privește dosarul rambursărilor ilegale de TVA în care Sprînceană a fost condamnat, luna trecută, la 18 ani de închisoare, apelul inculpaților nu s-a înregistrat încă la Curtea de Apel Craiova.
Reamintim că, în octombrie 2010, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova i-au trimis în judecată pe Samir Sprînceană, Ovidiu Doran, Bogdan Niţulescu, Claudiu Bălan, Aurel Gigi Toma zis “Gherghe” şi Liviu Sfetcovici, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi deţinere, fără drept, a unui dispozitiv, program informatic, parolă, cod de acces sau dată informatică. Conform anchetatorilor, cei şase constituiseră un grup infracţional organizat care se ocupa cu clonarea de carduri şi retrageri frauduloase de numerar de la bancomate din mai multe state ale UE. Pe 1 iunie 2010, ofiţerii BCCO Craiova i-au reţinut, la vama Cenad, pe Samir Sprânceană, Ovidiu Doran şi Bogdan Niţulescu înainte să iasă din ţară, cu destinaţia Germania, în aceeaşi zi fiind efectuate mai multe percheziţii la locuințele membrilor grupării.
Pe 29 septembrie 2011, judecătorii de la Tribunalul Dolj au pronunţat sentinţa în dosar şi i-au condamnat pe Samir Sprînceană, pe nepotul său, Ovidiu Doran, pe Iulian Niţulescu şi pe Gigi Toma la câte cinci ani de închisoare, Claudiu Bălan a primit o pedeapsă de trei ani şi şase luni de închisoare, iar Liviu Sfetcovici a fost condamnat la trei ani de închisoare. Toţi au formulat apel, care însă a fost respins în aprilie 2012 de judecătorii de la Curtea de Apel Craiova.
Inculpații, față de care este instituită măsura obligării de a nu părăsi țara, au făcut recurs, înregistrat la Înalta Curte de Casație și Justiție pe 28 mai 2012. Ultimul termen de judecată al recursului a fost pe 6 martie a.c., Curtea Supremă amânând dosarul pentru 13 martie a.c. Orice decizie va lua Înalta Curte de Casație și Justiție, aceasta este definitivă.
Pe 12 februarie a.c., judecătorii de la Tribunalul Dolj l-au condamnat pe Samir Sprînceană la 18 ani de închisoare pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave după obținerea unor rambursări ilegale de TVA, alte 7 persoane fiind condamnate în acest dosar. Cu toții au făcut apel, însă, până acum, dosarul nu a fost înregistrat la Curtea de Apel Craiova.

Sursa: oradedolj.ro



4 COMENTARII

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     09-03-2013
    Mesaje
    1

    Pai merita Samire?!

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    356

    Va scapa ca toti ceilalti

  3. #3
    Newcomer
    Data de inscriere
     09-03-2011
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    24

    A cam facut catziva anisori…

  4. #4
    A%%
    Newcomer
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    39
    Citat Mesaj initiat de Joker_joke08
    Va scapa ca toti ceilalti

    Vezi de treaba, ca mai are multi ani pana ”scapa”. Iese batran .

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.