Au plasat bancnote false și au fost reținuți de procurori

Au plasat bancnote false și au fost reținuți de procurori

496
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor – B.C.C.O. Craiova şi procurorii D.I.I.C.O.T. au reuşit destructurarea unei grupări infracţionale specializate în contrafacere şi plasare de monedă falsificată.

 

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au documentat activitatea infracţională a unei grupări specializate în contrafacere şi plasare de monedă autohtonă, falsificată, pe raza municipiului Craiova, judeţul Dolj.

În fapt, la data de 4 martie a.c., în jurul orei 20.00, poliţiştii Serviciului de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor – B.C.C.O. Craiova şi procurorii D.I.I.C.O.T., beneficiind de sprijinul ofiţerilor Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. au organizat o acţiune de prindere în flagrant a unor persoane după ce au plasat, într-un magazin, monedă falsificată, în cupiură de 50 de lei.

În urma percheziţiilor corporale efectuate, asupra a două persoane au fost găsite cinci bancnote, în cupiură de 50 de lei, având aceeaşi serie. Cei doi suspecţi au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri şi în urma probatoriului administrat, procurorul a dispus reţinerea suspecţilor pentru 24 de ore.

În continuarea cercetărilor, la data de 5 martie a.c., au fost efectuate nouă percheziţii domiciliare, la locuinţele membrilor grupului infracţional organizat în vederea probării activităţii infracţionale a celor implicaţi.

Faţă de cinci membri ai grupării infracţionale, cu vârste cuprinse între 20 şi 23 de ani, din judeţul Dolj, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi falsificare de monedă în formă continuată.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.