Claudiu Manda a fost reales, în unanimitate, în funcția de coordonator din...

Claudiu Manda a fost reales, în unanimitate, în funcția de coordonator din partea Grupului Socialiștilor și Democraților în Comisia de Control Bugetar a Parlamentului European

56.497
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 1,00)

Europarlamentarul Claudiu Manda își va continua activitatea de coordonator al Comisiei de Control Bugetar, din cadrul Parlamentului European, după ce a primit votul de încredere prin aclamare al colegilor din cadrul comisiei. Reconfirmarea în funcție și obținerea celui de-al doilea mandat reprezintă dovada profesionalismului și eficienței dovedite deja în activitatea sa.

„Este o responsabilitate mare cea pe care mi-o asum prin această funcție, de aceea mă simt onorat că eforturile mele au fost vizibile și recunoscute de către toți membrii. Comisia de Control Bugetar este cea care se ocupă de controlul și monitorizarea întregului buget al Uniunii Europene. În sarcina mea și a colegilor mei cade responsabilitatea managementului banilor care se alocă statelor membre și protejarea intereselor financiare ale comunității europene”, a declarat Claudiu Manda, deputat al Parlamentului European.

Europarlamentarul român este reprezentantul Grupului Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European în cadrul Comisiei de Control Bugetar. În calitatea sa de coordonator, Claudiu Manda este cel care negociază cu restul grupurilor politice prioritățile și activitățile parlamentare ale comisiei. În plus, el stabilește activitățile și atribuțiile membrilor Grupului Socialiștilor și Democraților din cadrul comisiei, alocă rapoarte, propune listele de vorbitori în cadrul ședințelor și hotărăște linia de vot pentru grupul său politic.

Comisia de Control Bugetar este forul european responsabil de controlul bugetului Uniunii Europene și de monitorizarea utilizării corecte a banilor alocați statelor membre și investițiilor realizate în toată lumea. Aceasta este sprijinită de Curtea de Conturi Europeană și acoperă activitatea Oficiului European de Luptă Antifraudă și a Băncii Europene de Investiții.

Mandatul europarlamentarului Claudiu Manda se va încheia în vara anului 2024, odată cu actuala legislatură a Parlamentului European.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.