Craiova: A doua garnitură Hyperion va circula din august, către Constanța

Craiova: A doua garnitură Hyperion va circula din august, către Constanța

3.709
21
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(8 voturi, media: 4,50)

Trenul Hyperion II, produs de firma craioveană Softronic, va fi pus în circulație pe ruta Craiova-Constanța în prima parte a lunii august. Deși, inițial, reprezentanții companiei avansaseră data de 1 iunie, garnitura nu va fi gata din cauza birocrației, în condițiile în care aceasta este realizată și din împrumuturi bancare. 

 

softronic hyperion

Trenul electric va asigura, în sistem privat, legătura Craiovei cu Marea Neagră. Ca dotări și facilități va fi identic cu prototipul.

 

 

Intenționăm ca în prima decadă a lunii august, undeva în jurul datei de 10 august, să mai dăm drumul unui tren care să meargă direct la Constanța. Din păcate, nu putem mai devreme, pentru că este un proces de fabricație destul de lung, procedurile cu băncile, până te finanțează, durează foarte mult. Sunt multe componente care trebuiesc cumpărate, pentru că noi nu facem chiar tot. Avem o parte din componente deja cumpărate, altele sunt contractate și trebuie să vină. Deci, se lucrează. Ne-am mișca mai repede, dacă și băncile s-ar mișca mai repede”, a declarat Radu Zlatian, consultant Softronic.

 

Potrivit acestuia, pentru cel de-al doilea produs realizat de Softronic nu va mai fi nevoie de teste minuțioase ca pentru prototip, ci de verificările obișnuite.  ”Trenul acesta este deja omologat, este în regulă. Acum se vor face numai niște teste de recepție de către autoritatea feroviară, care sunt normale pentru fiecare produs”, a precizat Radu Zlatian.

 

Preț concurențial

 

Cât despre prețul unui bilet de călătorie de la Craiova la Constanța, reprezentantul Softronic a afirmat că, cel mai probabil, va fi ca cel de anul trecut, de pe aceeași rută, respectiv 70 de lei. ”În orice caz, mult mai avantajos decât la CFR”, a conchis consultantul Softronic.



21 COMENTARII

  1. #21

    Data de inscriere
     02-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    22713
    Citat Mesaj initiat de sslancer
    se vede treaba ca CFR-ul isi permite „postaci” … hai sa fim seriosi .. conditiile de la Softrans sunt mult sub CFR ..Mirosul ala de branza si de transpiratie/jeg al vagoanelor CFR este de neegalat, asta ca sa nu mai punem „navetistii” la socoteala ..deci numai „aroma” de CFR …brand autohton face o gramada de bani, in plus astia de la Softronic ca niste nesimtiti ce sunt, te mai si radiaza cu wirelles-ul lor, in plus sunt cam punctuali …de aia au si pierdut clienti .. cum sa nu ai timp sa „faci” peronul cate o jumatate de ora asteptand sa vina trenul … si cand dezamagit de timpul scurt care a trecut, te indrepti catre linia la care ar trebui sa vina trenul … CFR-ul iti face o surpriza uriasa adaugand inca 10 minute de intraziere peste jumatatea de ora existenta.

    genial comentariu

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.