Craiovenii, cuprinși de febra cumpărăturilor: Pomul de Crăciun, marfă căutată, dar destul...

Craiovenii, cuprinși de febra cumpărăturilor: Pomul de Crăciun, marfă căutată, dar destul de „piperată”

1.866
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 4,00)

Craiovenii par cuprinși de febra cumpărăturilor în aceste zile. Iar cea mai căutată marfă rămâne pomul de Crăciun, fie el natural sau artificial. Oferta însă, pare ceva mai săracă decât anul trecut, cel puțin în privința brazilor naturali, al căror preț ajunge și până la 200 de lei. Cel mai bun loc de unde vă puteți achiziționa pomul de Crăciun, dacă nu ați făcut deja asta, rămâne Piața Centrală din Craiova. Tot aici, comercianții au înșirate pe tarabe fructe, legume, cozonaci și tot felul de prăjituri, însă, dacă nu vă împăcați cu frigul, vă rămâne varianta supermarket-urilor.
Au mai rămas puține zile până la Crăciun, așa încât cursa pentru achiziționarea celui mai frumos și bogat brad, numai bun de împodobit în familie, se apropie de final. Comercianții însă, nu par dispuși să lase la preț, chiar cu riscul de a rămâne cu marfa nevândută. Dacă anii trecuți brazii de Crăciun umpleau toate piețele din Craiova, acum, cea mai variată ofertă o puteți găsi în Piața Centrală din Craiova. Prețurile sunt, însă, destul de piperate, așa că, fără cel puțin 50 de lei va trebui să vă mulțumiți cu o coroniță făcută din crenguțe de brad, al cărei preț este de 10 lei. Cei mai frumoși și bogați dintre pomii de Crăciun ajung însă și la 200 de lei, iar comercianții nici nu vor să audă de negocieri, chiar dacă mulți craioveni strâmbă din nas și pleacă mai departe.

Cu suport, fără suport, mai mici sau mai mari, brazii fac parte din tradiția Crăciunului, lucru pe care mizează și comercianții, veniți în Craiova din diverse județe. Dacă vă doriți un pom artificial, supermarket-urile sunt pline, însă prețurile pornesc de la 80 de lei. Avantajele sunt că anul viitor nu mai aveți nevoie de altul și nici nu se usucă, astfel că este o alternativă și o investiție destul de bună.
Cozi sunt însă și la cozonaci, chiar dacă mirosul îmbietor se stinge repede din cauza frigului de afară. Cam toate brutăriile și patiseriile din oraș pregătesc în aceste zile cozonaci, cu nucă, stafide, rahat, cacao, pentru toate gusturile, însă pentru un astfel de produs mai scoateți din buzunar cel puțin 6 lei, prețurile putând urca până la 15-20 de lei. Și cum pe masa de Crăciun, după sarmale, friptură și dulciuri, trebuie să fie un fruct, comercianții vă oferă o gamă variată, de la mere autohtone (cel puțin așa scrie mare deasupra prețului), al căror preț pornește de la 2 lei pe kilogram, până la portocale – cel puțin 3 lei kg, clementine – 3,5 – 4 lei kg, pere – 5-6 lei kg, struguri – în jur de 10 lei kg sau ananas – care pare să aibă din ce în ce mai mare căutare, deși prețul ajunge astăzi și la 15 lei pe bucată.
Vă dorim cumpărături ușoare și grijă la buzunare, ca să vă mai rămână ceva și pentru colindătorii care au început deja să bată pe la uși.

Sursa: oradedolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.