Cu batista pe țambalul Termo Craiova, au tăiat… murăturile de pe listă

Cu batista pe țambalul Termo Craiova, au tăiat… murăturile de pe listă

1.615
13
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(6 voturi, media: 5,00)

O singură zi. Atât a durat activitatea comisiei de anchetă înființată în cadrul Consiliului Local Craiova, la insistențele opoziției, pentru verificarea situației de la SC Termo, aflată în prag de insolvență. Cum documentele scoteau la iveală lucruri incredibile pentru omul de rând, precum salarii de 40.000 de lei net/lună, în numai 24 de ore comisia a fost trasă pe linie moartă pe motiv că ”nu mai sunt probleme”. Asta era în 9 februarie 2015. În martie 2015, pe 17, oficialii Termo au transmis presei că au luat măsuri pentru redresarea economică, precum tăierea primei de murături, stoparea angajărilor ori sistarea apei calde către consumatorii datornici. Adică… praf în ochi!

dan cherciu

 

La Termo, după ce am reușit în ședința publică să-i fac să accepte constituirea unei comisii de anchetă formată din consilieri, am avut o primă și în final unică întâlnire cu conducerea, prilej cu care am văzut documentele prin care, de exemplu, Nicolae Degeratu (fost director general al Termo Craiova n.r.) a încasat într-o singură lună aproximativ 40.000 de lei net; după ce am văzut că furnizorii privați sunt plătiți ceas, la termen de 30 de zile sau în avans, că au angajat 80 de oameni, mulți dintre ei care nici nu calcă la serviciu, le-am cerut copii ale documentelor pe care m-au asigurat că le voi primi, dar, în final, comisia s-a desființat, fiind anunțat că situația s-a redresat”, susține consilierul PNL Dan CherciuO zi, atât a existat această comisie. Nu am primit ceva oficial că s-a desființat”, conchide alesul local, care mai spune că, dintr-o dată, nici cei mai ”războinici angajați”, nici liderii de sindicat care promiteau să demaște toate abuzurile din interior nu au mai vrut să vorbească.

 

Redresare economică cu murături

 

Ca să se asigure că lucrurile se liniștesc, conducerea Termo s-a apucat nu de vreun plan serios de redresare economico-financiară a societății, ci de încropit un comunicat de presă cu așa-zise măsuri: reducerea planului de reparații și achiziții a societății pe 2015 (?!); eliminarea costurilor reprezentând contravaloarea de 50% a unui bilet de odihnă în limită maximă de 700 RON, precum și eliminarea primei de murături; reducerea salariilor directorilor adjuncți cu 15%.

 

După viceprimarul Dașoveanu, totul e OK la Termo și ACCCE2021Dasoveanu Dan

 

”Tot în comisie am cerut să avem o întâlnire cu CEO, întrucât Consiliul Local este proprietar, nu primarul sau altcineva. Mi s-a spus că este excelentă ideea! Însă noul viceprimar (Dan Dașoveanu n.r.) mi-a comunicat, ulterior, că s-a întâlnit cu CEO, și că este totul OK, că se iau măsuri, fără să-mi dea amănunte. Am sunat-o și pe lidera de sindicat care m-a asigurat cu jumătate de glas că nu mai sunt probleme. De asemenea, un grup de angajați, care spuneau că vin în audiență să demaște, s-a dat și el la fund…  După care am citit și eu comunicatul (transmis presei pe 17 martie n.r.). Deci, au lăsat-o moartă, ca nu cumva să îmi mai bag nasul în documente”, e de părerea Cherciu, membru al defunctei comisii de anchetă.        

 

Ce a transmis Termo Craiova în comunicatul de presă:

Întrucât situația financiară a SC Termo Craiova SRL este una extrem de delicată, începând cu 15 noiembrie 2015, conducerea societății a luat următoarele măsuri:

–         s-au stopat angajările din data de 15 noiembrie 2015 (?!) și până prezent rezultând un număr de 15 posturi vacante, care aduc o economie anuală la fondul de salarii de circa 3 miliarde de lei vechi;

–         s-au luat măsuri de reducere a planului de reparații și achiziții a societății pe 2015, în urma unor expertize financiare și tehnice, acesta fiind redus comparativ cu anul 2014 cu 50 de miliarde de lei vechi;

–         la negocierile preliminare pentru 2015 cu Sindicatul Energia Termică Craiova, sindicatul majoritar al societății, s-a stabilit de comun acord eliminarea costurilor reprezentând contravaloarea de 50% a unui bilet de odihnă în limită maximă de 700 RON, precum și eliminarea primei de murături;

–         în urma unei negoieri cu directorii adjuncți ai societății, s-a stabilit de comun acord reducerea salariilor acestora cu 15%;

–         s-au luat măsuri de sistare a agentului termic pentru apă caldă la asociațiile de locatari (ex. 24 Craiovița Nouă și 14 Romanescu) cu datorii mari către SC Termo Craiova SRL și punctual pe scări de bloc unde peste 50% dintre proprietari aveau datorii, s-a sistat atât apa caldă, cât și căldura.

Aceste măsuri vor continua acolo unde situația o impune.

      Începând cu 1 ianuarie 2015 și până în prezent s-au efectuat plăți către CEO de 19.615.225,80 RON, însemnând achitarea integrală a facturii de energie termică din luna ianuarie (134 miliarde lei vechi) și peste 50% achitată valoarea facturii pe luna februarie (119 miliarde lei vechi).”

 

13 COMENTARII

 1. #1
  Fan Stiinta
  Data de inscriere
   15-02-2011
  Locatie
   craiova brazda
  Mesaje
  2600

  Da interese

  Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
 2. #2
  @#I
  De-al casei
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  426

  DNA Craiova există? SRI?

 3. #3
  Afacerist
  Data de inscriere
   12-07-2007
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  808

  PLm, o sa ajungem si saraci si f***ti in c*r ! …

  Ym:Al3xxxinho
 4. #4
  Member
  Data de inscriere
   04-07-2011
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  116

  Se fura, peste tot se fura

  Nu!
 5. #5
  Newcomer
  Data de inscriere
   08-09-2010
  Mesaje
  25

  aici scrie ca nu mai intra in insolventa ….intr-un ziar local scrie ca instanta a decis :termo intra in isolventa iar administratorul judiciar provizoriu SC SIOMAX SPRL …..nu mai inteleg aici zice ceva acolo altceva …pana la urma care este adevarul???

 6. #6
  Rocker
  Data de inscriere
   31-07-2008
  Locatie
   jossakin vaan tanne
  Mesaje
  273

  Asta-i bataie de joc la scara mare… Oamenii astia care fura cu asa mare nerusinare ar trebui pusi la zid si impuscati. DNA-ul n-are cum sa faca fata la cati imbecili sunt in tara asta. Ar trebui sa faca puscarii suplimentare si atunci tot din banii nostri (cei care lucreaza si platesc taxe) vor trai bine mersi. Deci oricum ai pune problema tot la ideea principala de a-i impusca pe toti. Mai rasufla si planeta asta usurata ca oricum suntem prea multi si prea prosti ca sa facem in continuare umbra pamanatului degeaba.

  Your kingdom is of emptinessInvisible empire of illusionThere's no majesty in your empty wordsYour ideology - self delusionRevisionism is the futureSo let's hail the same old dawnKneel before the same old orderYou're no kings - only pawnsYou're waiting for tomorrow,Well, tomorrow never comes.Ha, you're waiting for your new dawn, So sad to say there isn't one..!
 7. #7
  Newcomer
  Data de inscriere
   29-11-2006
  Locatie
   craiovita
  Mesaje
  43

  domnii de la DNA Craiova ! cu ce va ocupati dumneavoastra ? sau aveti parte din ce ia Degeratu(l)…

 8. #8
  Newcomer
  Data de inscriere
   08-09-2010
  Mesaje
  26
 9. #9
  Member
  Data de inscriere
   04-05-2009
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  145

  Mai baieti, nu v-ati prins inca ca Oltenia este model de corectitudine? Nu degeaba DNA Craiova someaza pe banii nostri, iar structura DNA din Tg-Jiu a fost desfiintata, ca doar nu era sa deranjeze judetul primului ministru.
  Si Termo intra in insolventa, iar peste putin timp salariatii vor fi chemati in judecata pentru inapoia maririle de salariu primite in urma cu 2 ani si descoperite ca fiind inegale de catre Curtea de Conturi.

 10. #10
  ~ BoRed uSer ~
  Data de inscriere
   04-10-2005
  Locatie
   Craiova, Romania
  Mesaje
  4490

  cunosc pers care lucreaza acolo
  au dat afara din muncitorii de jos ca sa si pastreze functiile pe bani grei ce i de la birouri, trag cat mai merge, in loc sa si taie si iei din lefele de bosi, sa straisca si alte sute de familii de pe o zi pe alta…
  tineri fara joburi iar astia ies la pensie si au iesit, cu ordonanta, adica bani cu care platea un tanar cativa ani de zile…

 11. #11
  Member
  Data de inscriere
   27-01-2013
  Mesaje
  124
  Citat Mesaj initiat de nebunu_fara_cap
  aici scrie ca nu mai intra in insolventa ….intr-un ziar local scrie ca instanta a decis :termo intra in isolventa iar administratorul judiciar provizoriu SC SIOMAX SPRL …..nu mai inteleg aici zice ceva acolo altceva …pana la urma care este adevarul???

  Intra in insolventa!

  Tel:0761523692/0724925541YM:kraft.auto@yahoo.com
 12. #12
  Newcomer
  Data de inscriere
   08-11-2013
  Mesaje
  38

  DNA craiova ??? unde a-ti vazut voi asa ceva . …?!!! daca exista se autosesiza , dar la cum se vede situatia DNA Craiova are posturi vacante . se fura cu nerusinare , nu mai spun de termo ca acolo daca dai roata dupa ora 3.30 ziua pe la garduri vezi cum sar metalele , tablele etc de peste garduri si sunt preluate imediat .. se fura si acolo de jos pina sus . astia sunt ca furnicile : vor ca in maxim 2 ani nici urma de termo sa nu existe . aduna tot , uneori baga si aspiratorul .

 13. #13
  Maniac
  Data de inscriere
   15-11-2009
  Locatie
   bals
  Mesaje
  3691

  praf in ochii fraierilor.BOIERII TOT ACOLO AU RAMAS

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.