Dezbatere în şedinţa de Colegiul Prefectural Dolj

Dezbatere în şedinţa de Colegiul Prefectural Dolj

291
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Astăzi, la Prefectura Craiova a avut loc o reuniune a Colegiului Prefectural Dolj unde s-au discutat situaţiile şi raporatele serviciilor publice deconcentrate. La şedinţă au luat parte reprezentanţii fiecărui sindicat, alături de subprefectul Ionel Ciobotea care a deschis dezbaterea.

Pe ordinea de zi s-au dezbătut patru puncte importante: desfăşurarea Evaluărilor Naţionale şi a examenului de Bacalaureat; incendiile – măsuri de prevenire şi stingere; raportul pentru rezultatele acţiunilor de control desfăşurate în primele 5 luni ale anului 2012 în domeniul evaziunii fiscale şi asigurarea necesarului de servicii medicale şi farmaceutice pentru asiguraţii judeţului Dolj, prin contracte încheiate cu C.A.S. Dolj.

Inspectorul şcolar Dolj, Bercea Florea Georgică, a vorbit despre faptul că Evaluarea Naţională a elevilor clasei a-8-a, s-a finalizat. De asemenea, s-au sfârşit şi probele de competenţe la limba şi literatura română, la o limbă străină şi cele digitale, susţinute de elevii clasei a-12-a, urmând ca de săptâmâna viitoare să înceapă probele scrise ale examenului de Bacalaureat. Inspectorul a mai anunţat şi că urmează să se desfăşoare extragerea computerizată pentru comisiile de la centre, locurile unde vor fi corectate lucrările scrise ale elevilor care se prezintă la examenul final de Bacalaureat.

Nu mai puneţi paie pe foc!

Florea Constantin, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Oltenia” al judeţului Dolj a declarat că în această perioadă cu temperaturi ridicate există pericolul izbucnirii mai multor incendii cauzate de maşinile agricole, folosite pentru recoltare. Inspectorul a prezentat şi un material cu privire la prevenirea incendiilor din zona terenurilor agricole, şi a explicat că de foarte multe ori, în ciuda legilor clare, oamenii continuă ,,să pună paie pe foc”.

După ce subprefectul, Ionel Ciobotea, i-a mustrat pe cei neatenţi şi zumzăitori din sală, şedinţa a continuat cu rapoartele comisarului şef la secţia Garda Financiară Dolj, Cornel Corcoveanu, care a declarat: ,,Obiectivele noastre au crescut. Există acţiuni permanente de monitorizare a efectelor negative de evaziune fiscală. În această perioadă a fost configurat un număr de acţiuni care să descopere nereguli, fiind constatate foarte multe. De-a lungul timpului, au fost restructuraţi comisari din cauza crizei cu care ne confruntăm.”

Pe ordinea de zi, ultimul raport prezentat a fost cel al preşedintelui general al Casei de Asigurări de Sănătate, Mihai Soare prin care a prezentat faptul că C.A.S. Dolj are 1200 de contracte de servicii medicale şi 191 contracte încheiate cu mai multe farmacii, iar cu medicii stomatologi s-au încheiat 121 de contracte. Aceasta a pus pe masă şi problema salariilor minime pe care le primesc medicii la început de carieră, şi a explicat că este nevoie de un buget mult mai mare.

Claudia Răciulă



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.