Emma Nicholson, Raed Arafat şi Felicia Filip au participat la Gala de...

Emma Nicholson, Raed Arafat şi Felicia Filip au participat la Gala de Caritate “Vasiliada”

483
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Asociaţia Vasiliada, organizaţie aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, a organizat sâmbătă, 3 decembrie, Gala de Caritate “Vasiliada”. Evenimentul a reunit donatori care au avut posibilitatea de a licita picturi şi sculpturi realizate chiar în timpul Galei, de copii cu deficienţe de auz şi vorbire. Lucrările licitate ilustrează peisaje de iarnă perfect conturate pentru întâmpinarea Crăciunului.

Evenimentul a fost şi un bun prilej de socializare a comunităţii de afaceri din sud-vestul ţării cu personalităţi importante din diferite domenii, precum: Baroneasa Emma Nicholson de Winterbourne, ÎPS Acad. Dr. Irineu – Mitropolitul Olteniei şi Arhiepiscopul Craiovei, soprana Felicia Filip, alături de soţul său, Cristian Mihăilescu – Directorul General al Operei din Braşov, actriţa Aniela Petreanu, Dr. Raed Arafat – Fondatorul SMURD România, jurnalistul Emil Hurezeanu şi avocatul Gabriel Biriş. Moderatorii Galei au fost jurnaliştii TVR, Liana Stanciu şi Cristian Tabără.

Gala de Caritate “Vasiliada”, un eveniment unic pentru comunitatea craiovenă, a reuşit să atragă suma de 25.700 de euro. Destinaţia fondurilor va fi crearea a două centre rezidenţiale pentru mamă şi copil, aflaţi în dificultate. Desigur, suma colectată nu va acoperi întregul buget, însă reprezintă suma necesară pentru începerea lucrărilor. În perioada următoare, eforturile Asociaţiei se vor concentra şi pe alte activităţi de atragere de fonduri din comunitate, pentru atingerea obiectivului propus.

“În anul 2009, am pus bazele unui centru rezidenţial pentru persoanele fără adăpost şi, încă de atunci, ne-am confruntat cu aceste cazuri ale mamelor cu copii, abuzaţi. Pentru că nu avem încă un centru specializat destinat exclusiv mamei şi copilului aflaţi în dificultate, într-un context social al zilelor noastre în care întâlnim foarte multe drame ale mamelor abuzate, care nu găsesc alternativă pentru a trăi alături de copiii lor, într-un climat psiho-social pozitiv, Asociaţia Vasiliada a iniţiat prin acest eveniment un amplu program de responsabilitate socială”, susţine Pr. Adrian Stănulică – Preşedintele Asociaţiei Vasiliada.

Avocatul Gabriel Biriş, membru în comitetul director al Fundaţiilor Comunitare şi om de afaceri, înţelege că a face caritate nu este numai o datorie creştină, ci este şi o nevoie socială. De asemenea, a ţinut să reamintească membrilor comunităţii de afaceri că legislaţia fiscală prevede ca o parte din impozitul pe profit sau din cel pe venit să poată fi direcţionat către caritate, îndemnându-i astfel pe invitaţi să nu irosească această facilitate.

“Mă bucur că am participat la acest eveniment, că am contribuit la ceea ce, pe termen lung, va asigura o comunitate echilibrată, iar aceia pe care îi sus’inem azi vor putea fi mâine angaja’ii nostri. Este primul eveniment de o asemenea anvergură, la Craiova şi, chiar dacă nu a răspuns acestei initiative întregul sector de afaceri, trebuie să le mai acordăm timp să înţeleagă şi să adopte un comportament filantropic.”, a declarat, la rândul său, Dan Boltaşu, reprezentant al SC Cummins Generator Technologies Romania SA.

Gala de Caritate “Vasiliada” nu a fost doar un eveniment de strângere de fonduri, ci şi un cadru de recunoaştere publică a implicării sociale. Astfel, în timpul evenimentului, Înaltpreasfinţitul Acad. Dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei şi Arhiepiscopul Craiovei, a oferit Excelenţei Sale, Emma Nicholson, distincţia de Membru de Onoare al Asociaţiei Vasiliada. Din această calitate, baroneasa a declarat că va iniţia, alături de Asociaţia Vasiliada, un program-pilot pentru dezvoltarea abilităţilor de vorbire ale copiilor cu deficienţe de auz.

Gala s-a încheiat prin decernarea a trei premii de excelenţă, acordate de Asociaţia Vasiliada instituţiilor alături de care, în cei 10 ani de activitate, a dezvoltat parteneriate de succes:
• Premiul pentru Parteneriat Social, acordat Primăriei Municipiului Craiova;
• Premiul pentru Responsabilitate Socială, acordat SC Cummins Generator Technologies Romania SA;
• Premiul pentru Parteneriat Media, oferit studioului TVR Craiova.

GALERIE FOTO:

Gala Vasiliada, IPS Irineu - Cristian Tabara - Emma Nicholson
Gala Vasiliada, Raed Arafat - Adrian Stanulica - Emma Nicholson
Gala Vasiliada,  cor copii
Gala de Caritate “Vasiliada”
Gala Vasiliada, Felicia Filip
Gala Vasiliada,  Emma Nicholson, atelier de pictura
Gala Vasiliada, participanti
Sursa: radicalindolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.