Expoziția „Regele Urmărit” ajunge la Muzeul Olteniei din Craiova

Expoziția „Regele Urmărit” ajunge la Muzeul Olteniei din Craiova

697
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Prin intermediul Expoziției „Regele Urmărit – Mihai I al României în dosarele Securității” istoricii Mihai și Oana Demetriade vorbesc despre supravegherea la care a fost supus Regele României de către statul comunist, timp de decenii. Sunt prezentate copii după măsurile de lucru întocmite de Securitate, planurile de compromitere a Regelui sau presiunile exercitate asupra unor persoane sau instituții pentru a nu mai sprijini sau gira acțiunile Familiei Regale. Simpla parcurgere a expoziției demontează poveștile țesute de autoritățile vremii în jurul personalității Regelui Mihai.

„Iată de ce am inițiat demersurile pentru ca această expoziție extraordinară să poată fi vizionată și la Craiova. Craiovenii, la fel ca toți cetățenii țării, trebuie să știe cum au fost mințiți și care au fost instrumentele folosite de statul comunist pentru promovarea minciunilor”, spune Horaţiu Buzatu, iniţiatorul demersului.

Astfel, începând de vineri, 23 august, Muzeul Olteniei va fi gazda expoziției timp de o lună. Vernisajul va avea loc pe data de 23 august, ora 17.00. Materialul care va fi expus a fost elaborat de CNSAS şi a mai putut fi văzut la Oradea și București. 

Locul: Muzeul Olteniei, Craiova, strada Madona Dudu nr. 14. (corpul nou, cu acces din strada Libertății sau din strada Brândușa).
Data și ora: vineri 23 august 2013, ora 17.00.


1 COMENTARIU

  1. #1
    Oldtimer
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    1074

    Sper sa ajung si eu la muzeu,sunt interesat de expo.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.