Gorjencele nu se pot testa gratuit pentru prevenirea cancerului de col uterin,...

Gorjencele nu se pot testa gratuit pentru prevenirea cancerului de col uterin, deocamdată

256
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Programul de Screening gratuit pentru depistarea cancerului de col uterin întârzie să înceapă în Gorj, deoarece încă se află în stadiul de acreditare, conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.


Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, anunţa în urmă cu aproximativ două săptămâni, că începând cu 1 septembrie, femeile cu vârsta cuprinsă între 25-64 ani, din zece judeţe ale ţării, printre care şi Gorj, vor putea benefia de testul Babeş-Papanicolau, gratuit. Totuşi, gorjencele nu vor putea începe testarea, pentru moment.

„Spitalele trebuie să-şi depună dosarele de acreditare la Craiova. La ora actuală, la nivelul judeţului nostru suntem în perioada de acreditare. Sperăm să demarăm programul cât mai repede”, a mărturisit Elena Sfârlează, director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Gorjencele care se încadrează în intervalul de vârstă respectiv, vor beneficia de acest test până la sfârşitul anului, potrivit autorităţilor locale.

Diana Zamfir

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.