Grup de hoti prinsi in flagrant

Grup de hoti prinsi in flagrant

307
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Patru tineri cu vârste între 21 şi 29 de ani au fost prinşi în flagrant în timp ce furau combustibil din rezervorul unui autotractor, după o acţiune de filaj a poliţiştilor de la Secţia 3 Poliţie din Craiova.

Având în vedere faptul că în ultima perioadă s-a constatat o creştere a frecvenţei furturilor de combustibil din rezervoarele autotractoarelor staţionate în parcările situate la intrările în municipiul Craiova, poliţiştii de la Secţia 3 Poliţie au organizat şi executat, în ultimele nopţi, activităţi de supraveghere operativă a locurilor predispuse la comiterea unor astfel de infracţiuni.
După mai multe nopţi de aşteptare, azi noapte, în jurul orei 02.00, poliţiştii din dispozitivul de supraveghere au observat două autovehicule suspecte, care au trecut de mai multe ori prin dreptul unei parcări situate la ieşirea din Craiova către Bucureşti, fiind evident faptul că ocupanţii acestor automobile încercau să stabilească dacă parcarea respectivă era supravegheată sau nu.
După o anumită perioadă de timp, hoţii au acţionat prin forţarea buşonului de la rezervorul unui autotractor, în care au introdus un furtun lung de aproximativ 8 metri, pe care l-au desfăşurat în afara părţii carosabile, unde la adăpostul unor tufişuri şi pomi, au încărcat mai multe bidoane de plastic cu combustibil, departe de privirile trecătorilor.
Poliţiştii au aşteptat până în momentul în care hoţii au încărcat bidoanele de plastic în autovehiculele cu care veniseră şi au intervenit pentru prinderea celor patru. Aceştia au încercat să îşi asigure scăparea, demarând în trombă în direcţia străzii Muntenilor, însă poliţiştii din dispozitivul de supraveghere i-au blocat şi reţinut în scurt timp.
Cei patru au fost conduşi la sediul Secţiei 3 Poliţie, unde s-a stabilit că este vorba despre M.CRISTIAN, 21 de ani, M.PETRE, 29 de ani, G.VALENTIN, 22 de ani şi T.COSTINEL, 24 de ani, toţi din Craiova.
În cele două autovehicule au fost găsite 9 recipiente (bidoane) de plastic, conţinând o cantitate totală de aproximativ 200 litri de combustibil (motorină), precum şi un furtun în lungime de 8 metri.
Poliţiştii l-au identificat pe şoferul autotractorului prădat de cei patru hoţi, care se afla la odihnă într-o locuinţă din apropiere şi i-au restituit combustibilul sustras de aceştia.
De asemenea, din verificările efectuate la domiciliile celor patru a mai fost recuperată cantitatea de aproximativ 1200 litri de combustibil, provenită din comiterea anterioară a altor fapte similare.
Doar din primele verificări efectuate în timpul nopţii şi pe baza audierilor realizate până în prezent, poliţiştii au stabilit că cei patru tineri sunt responsabili de comiterea a cel puţin alte 3 furturi de combustibil comise prin acelaşi mod de operare.
Cercetările se continuă de către poliţiştii Secţiei 3 Poliţie pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a grupului de tineri, urmând ca în cursul zilei de astăzi, aceştia să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunerea de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.