Judecătoare din Craiova acuzată de avocați că i-a umilit din cauza Internetului

Judecătoare din Craiova acuzată de avocați că i-a umilit din cauza Internetului

1.112
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Conducerea Baroului Dolj susţine că judecătoarea Cătălina Bran, de la Judecătoria Craiova, a avut o atitudine ireverenţioasă faţă de mai mulţi avocaţi în cadrul şedinţei din data de 15 martie a.c., folosind un ton ridicat la adresa acestora, în solicitarea, ”cu aparenţă de şicanare”, a legitimaţiilor de avocat, în condiţiile în care aceştia purtau statutar roba de avocat şi prezentaseră magistratului împuternicirile avocaţiale legal emise. Judecătoarea a susținut că nu a putut verifica identitatea acestora, întrucât, se pare, nu s-a putut loga pe site-ul Uniunii Naţionale a Barourilor din România (UNBR – www.unbr.ro), pentru că sălile nu sunt dotate cu aparatură tehnică și WI-FI. screenshot.657

 

Baroul Dolj a sesizat atât Tribunalul Dolj cât şi Judecătoria Craiova cu privire la faptul că judecătoarea din Craiova a pus avocaţii în situații umilitoare chiar în timpul unei şedinţe care a avut loc în urmă cu două zile.

 

„Conduita doamnei judecător a fost de natură să aducă atingere prestigiului avocaţilor prezenţi, punându-i în posturi umilitoare. Astfel, solicitarea legitimaţiei acestora a fost făcută cu motivarea că magistratul judecător nu are posibilitatea să verifice calitatea de avocat prin accesarea din sala de judecată a site-ului UNBR, motivare care a creat în şedinţa de judecată un disconfort profesional evident pentru avocaţii aflaţi în acea situaţie. Chiar dacă în parte poziţia doamnei judecător de a legitima fiecare avocat pare justificată prin prisma lipsurilor tehnice, totuşi modalitatea concretă de a legitima toţi avocaţii, inclusiv pe cei care îi cunoştea cu certitudine, precum şi tonul folosit, au condus şi la o degradare a percepţiei publice faţă de actul de justiţie, creîndu-se rumoare şi discuţii în sală”, susţine Baroul Dolj în sesizarea trimisă celor două instanţe.

 

Baroul Dolj solicită celor două instanţe să dispună măsuri pentru ca „asemenea incidente care lezează demnitatea profesiei de avocat să nu mai aibă loc”, respectiv ca sălile de judecată să fie dotate cu dispozitive conectate la internet.



6 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     01-08-2008
    Locatie
     Sarari
    Mesaje
    200

    Ma lasi! Sunt judecatori de 50-60 de ani care judeca, cazuri de frauda pe internet! De unde stie ala ce este internetul? El judeca doar ce spun cei de la DIICOT! Tara este plina de „profesionisti”!

  2. #2

    Legitimarea si constatarea calitatii de avocat este una perfect legala si normala atata timp cat in Judecatoria Craiova se practica avocatura clandestina.Este in interesul avocatilor eliminarea celor care practica aceasta profesie fara a avea calitate.

  3. #3

    in judecatoria craiova e cea mai mare mafie din tara. nimeni nu o sa castige vreodata vreun proces acolo pentru ca au o caracatita foarte extinsa care ajunge pana in barourile de avocatura . fac in asa fel incat sa-ti dea sentinta nefavorabila sa te mai intorci si la anu sa le mai dai banuti, pe taxe, pe avocati

  4. #4

    Procesele se castiga in baza probelor utile ,pertinente si concludente cauzei in nici un caz in baza unor afirmati lipsite de sustinere.Probati ceea ce sustineti si sesizati organele abilitate,altfel sunt simple vorbe aruncate in vant .

  5. #5

    See You sunt vorbe cunoscute de toti , evident ca nimeni nu poate avea probe impotriva lor , dar asta este adevarul cunoscut sau cel putin banuit de cam toti

  6. #6
    Newcomer
    Data de inscriere
     26-10-2006
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    13

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.