MFE: Rata de absorbţie a fondurilor europene a crescut cu 32% în...

MFE: Rata de absorbţie a fondurilor europene a crescut cu 32% în acest an

330
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Rata de absorbţie a fondurilor europene a ajuns la sfârşitul lunii mai a.c. la 15,18%. Comparativ cu aprilie 2012, rata de absorbţie a crescut cu 103%. În acelaşi timp, suma totală atrasă de Româniadin fondurile structurale şi de coeziune a ajuns la peste 2,9 miliarde de euro la sfârşitul lunii mai a.c., în creştere cu 32% faţă de valoarea înregistrată în decembrie 2012, respectiv cu 103% faţă de aprilie 2012.

“Rata de absorbţie a fondurilor europene şi, implicit, valoarea fondurilor atrase de România au crescut cu 32% în acest an faţă de sfârşitul anului trecut. Totodată, rata de absorbţie este în prezent dublă faţă cea înregistrată la sfârşitul lunii aprilie 2012, fapt care demonstrează că măsurile adoptate în aceasta perioadă de Guvernul României au avut impact. Ministerul Fondurilor Europene şi celelalte instituţii ale statului român implicate în utilizarea banilor europeni vor continua să implementeze toate măsurile necesare pentru a asigura accelerarea ratei de absorbţie a fondurilor UE“, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

În ultimele zile din luna mai a.c., Comisia Europeană a rambursat României noi fonduri în valoare de aproximativ 155 de milioane de euro. Suma menţionată a fost încasată prin intermediul a trei programe: Programul Operaţional Sectorial Mediu – peste 116,4 milioane de euro, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – peste 37,7 milioane de euro, respectiv Programul Operaţional Asistenţă Tehnică – aproximativ 0,7 milioane de euro.

Sursa: http://www.oltenasul.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.