„Nepăsarea ne face complici!”/Campanie pentru Combaterea traficului de persoane şi a turismului...

„Nepăsarea ne face complici!”/Campanie pentru Combaterea traficului de persoane şi a turismului sexual (VIDEO)

1.014
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Scopul acestei campanii este de a crește gradul de informare și conștientizare a publicului asupra riscurilor traficului de persoane prin exploatare sexuală şi a turismului sexual.

În ţara noastră, grupul ţintă principal al campaniei de prevenire este reprezentat de tinerii din instituţiile de învăţământ și comunitățile şcolare (profesori şi părinţi), actorii guvernamentali şi neguvernamentali care activează la nivel local, precum şi publicul general.

Mesajul campaniei de prevenire din România pune accentul pe ideea de responsabilitate socială și atrage atenția asupra importanței și necesității implicării fiecărui individ în prevenirea traficului de persoane.

Sloganul campaniei este: „Nepăsarea ne face complici”.

Perioada de implementare a campaniei de prevenire este de trei luni, începând cu data de 3 octombrie şi până la data de 31 decembrie 2013.

La nivel regional, Centrul Regional Craiova va desfăşura o serie de activităţi preventive în unităţile şcolare de învăţământ din jude
ele Dolj, Gorj, Olt şi Mehedinţi, în colaborare cu instituţiile şi organismele cu atribuţii în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de persoane.

Campanie naţională de prevenire a traficului de persoane „Nepăsarea ne face complici!” a fost lansată de Organizația Caritas în parteneriat cu Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane (ANITP) şi este parte integrantă a proiectului ”Combaterea traficului de persoane şi a turismului sexual – ETTS”, co-finanţat de Comisia Europeană şi implementat în patru state: Italia, România, Spania şi Brazilia.

„Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen înfracţional”.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.