Video: Parol! Grădina Zoo şi Teatrul din „Romanescu” intră în reabilitare

Video: Parol! Grădina Zoo şi Teatrul din „Romanescu” intră în reabilitare

3.301
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 5,00)

Primarul Craiovei a dat, astăzi, asigurări, că atât Grădina Zoologică, cât şi Teatrul de vară vor intra, din acest an, în reabilitare, urmând ca treptat în schema reparaţiilor să intre şi infrastructura Parcului „Nicolae Romanescu”.

„A fost o doamnă care a depus o sesizare la Comisia Europeană vizavi de faptul că felinele nu au suprafaţa necesară ca să supravieţuiască în Grădina Zoologică din Parcul „Romanescu”. Vreau să vă anunţ că tot dosarul depus de Craiova este complet, mai puţin fila de buget care se va aproba joi (28 martie a.c. n.r.). Adică, a fost un proiect pe fonduri europene, abandonat pe o perioadă de trei ani – timp în care alte municipalităţi au absorbit fondurile respective. Când am devenit primar, am întrebat dacă nu există fonduri europene pentru zona de Parc Romanescu şi atunci mă interesa teatrul şi grădina zoo. Am aflat că erau, dar abandonate.

La vremea respectivă am şi blocat toată finanţarea pentru proiectele altor grădini şi parcuri. Toţi aşteptau ca să poată depune şi Craiova şi în cele din urmă am depus şi acest proiect şi, acum, suntem în faza în care joi, după ce depunem fila de buget, ca să arătăm cofinanţarea, imediat va fi dat drumul şi la proiect şi vom lua şi banii respectivi. Deci, anul acesta, intră şi Grădina Zoologică şi Teatrul din Parcu Romanescu în reabilitare, urmând ca de anul următor să intre şi restul parcului, partea de infrastructură, locurile de joacă, toate lucrurile despre care am mai vorbit deja. E vorba de proiectul de 21 de milioane de euro”, a explicat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.



3 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    399

    Sa vedem daca si pentru ea reabilitare inseamna o bidinea inmuiata in var

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     09-08-2009
    Mesaje
    337

    eu zic sa taiati copacii d-na Olguta si sa faceti un mall frumos asha…

    happy new year !
  3. #3
    A%%
    Junior
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    67

    Duceti animalele alea in rezervatii. Nu va mai bateti joc de ele!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.