Plan de dezgheţat investiţiile la SC Termo. Neaţu: Recircularea apei calde –...

Plan de dezgheţat investiţiile la SC Termo. Neaţu: Recircularea apei calde – prioritate în 2014

596
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

 

Directorul SC Termo Craiova SRL, Mihai Neaţu, şi-a propus pentru 2014  să implementeze o serie de proiecte importante atât pentru craioveni cât şi pentrubunul mers al societăţii. Una dintre ideile în care Mihai Neaţu doreşte să investească sume importante de bani se referă la recircularea apei calde. Şeful de la Termo vrea ca în 2014 să demareze acest proiect şi să îl implementeze la cât mai multe blocuri din Bănie.

În prezent, apa caldă de la punctele sau centralele termice este furnizată cu o temperatură de circa 55 grade Celsius, însă, din lipsa unui sistem de recirculare, aceasta poate ajunge chiar la o temperatură de 35 de grade Celsius în apartamentul unui craiovean, şi asta după ce apa, teoretic caldă, este lăsată să curgă minute în şir. De aici şi nemulţumirea craiovenilor care se văd nevoiţi să achite apă rece la preţ de apă caldă. Mihai Neaţu vrea însă să elimine acest disconfort şi să introducă, acolo unde este posibil, o a doua conductă de apă caldă prin care aceasta să recircule.

“În prezent o parte foarte mică dintre blocurile din Bănie beneficiază de acest sistem de recirculare a apei calde. Eu îmi doresc să îl introduc la cât mai multe blocuri din Craiova tocmai pentru ca beneficiarii să nu mai întâmpine probleme la folosirea apei calde. Este un proiect important care presupune investiţia a câtorva zeci de milioane de euro şi care se întinde pe parcursul unei perioade mai mari. Am prezentat ideea şi doamnei primar Olguţa Vasilescu care s-a declarat o susţinătoare a acesteia. Sprijinul de care m-a asigurat mă face să cred că, în 2014, cu ajutorul primăriei, dar şi din surse proprii, vom putea implementa sistemul de recirculare la cât mai multe blocuri “, a declarat Mihai Neaţu. La ora actuală, subordonaţii lui Neaţu au schiţat deja lista cu primelor lucrări, aceasta urmând a fi finalizată în cel mai scurt timp, atunci când vom afla şi suma exactă care urmează a fi folosită pentru proiectul de recircularea a apei calde în Craiova.

Sursa: http://www.oltenasul.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.