Poliţia doljeană de frontieră, dotată cu cinci ambarcaţii rapide de tip „HARPOON...

Poliţia doljeană de frontieră, dotată cu cinci ambarcaţii rapide de tip „HARPOON 550 – OPEN”

2.936
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – STPF Dolj – componenta navală au fost dotaţi cu cinci ambarcaţii fluviale rapide de intervenţie.
Ambarcaţiile rapide de tip „HARPOON 550 – OPEN” sunt modernizate prin programul general „Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor migratorii” – „Fondul pentru frontierele externe” (program finanţat de Uniunea Europeană) şi sunt destinate supravegherii şi controlului frontierei de stat pe fluviul Dunărea, în zona de competenţă a poliţiei de frontieră doljene.
În cadrul unui program finanţat de Uniunea Europeană prin programul general „Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor migratorii” – „Fondul pentru frontierele externe”, componenta navală a Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj a primit pentru folosirea în serviciul de supraveghere a frontierei de stat 5 ambarcaţii rapide de intervenţie care vor determina creşterea eficienţei misiunilor de intervenţie şi supraveghere a frontierei de stat.
Ambarcaţiile au corp de fibră de sticlă, o structură solidă şi sunt proiectate pentru navigaţie în condiţii de vreme nefavorabilă. Acestea sunt capabile să desfăşoare misiuni atât ziua cât şi noaptea, la temperaturi cuprinse între – 15 grade Celsius şi + 45 grade Celsius, în condiţii de umiditate de 95 %.
Cele cinci ambarcaţiuni au o lungime de 5,50 metri, o lăţime de 2,18 metri, un pescaj de 0,35 metri, un rezervor cu o capacitate de 100 litri şi pot dezvolta o viteză cuprinsă între 65 şi 70 km/h. Sunt deservite de un echipaj format din 2 poliţişti de frontieră şi au o capacitate de transport de 6 persoane, inclusiv echipajul.
Ambarcaţiile HARPOON 550 OPEN sunt dotate cu sistem de navigaţie GPS de ultimă generaţie, tehnologie radar performantă, sistem avertizare adâncime minimă, protecţie perimetru, hartă electonică, sonar, sistem de comunicaţii pe frecvenţă navală şi terestră (radiotelefoane mobile şi portabile), sistem de avertizare optico-acustic, proiector şi sistem electric de încălzire cu termostat.
Fiecare ambarcaţie asigură condiţii moderne de lucru pentru echipaj şi deplasare rapidă şi intervenţie oportună în cazul producerii unor evenimente de frontieră.



1 COMENTARIU

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    262

    poate scapam de braconaj cu ocazia asta pt ca este prapad ce se intampla de cativa ani pe dunare….

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.