Politică / Ionuț Stroe despre situația la care i-a supus Guvernul pe...

Politică / Ionuț Stroe despre situația la care i-a supus Guvernul pe pensionari: Este un furt!

308
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Deputatul PNL Craiova acuză Guvernul Ungureanu de aroganță și incompetență în cazul pensionarilor cărora li s-a luat 5% din pensie.

Parlamentarul consideră că fost vorba de un furt. „Este rândul pensionarilor să simtă pe propria piele incompetenţa şi aroganţa Guvernului Ungureanu, având timp suficient să facă acest lucru aşteptând cuminţi la cozi interminabile în faţa instanţelor judecătoreşti pentru a-şi obţine un drept furat de actuala putere. Furat, întrucât atâta timp cât Curtea Constituţională l-a declarat neconstituţional, atunci în mod clar este ilegitim. Este un furt”, a susținut Ionuț Stroe, într-o declarație politică. 

El subliniază gravitatea situației prin faptul că înșiși judecătorii au recurs la scrisori deschise prin care solicită Executivului să ia atitudine, astfel încât problema pensiilor să fie rezolvată. „Uniunea Naţională a Judecătorilor din România a făcut o astfel de cerere către Guvern, şi dacă memoria nu îmi joacă feste, cred că este prima de acest gen din istoria postdecembristă a României. Nu pot decât să îmi imaginez gravitatea enormă a situaţiei, dacă reprezentanţii puterii judecătoreşti au ajuns în situaţia de a face solicitări publice puterii executive să rezolve o problemă ce, conform UNJR, poate duce la blocarea activităţii în instanţe”, a mai declarat deputatul PNL.

Din ciclul de solicitări pe care acesta le-a făcut actualei puteri, face parte și chestiunea pensionarilor. Ionuț Stroe afirmă că o singură măsura administrativă ar scuti statul de cheltuieli enorme prin procese, iar pensionarii ar fi scutiți de umilinţa „statului la coadă” şi judecătorii de blocaje în activitatea lor.

Diana Zamfir



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.