S-au înmulţit şacalii pe fondurile de vânătoare din Olt

S-au înmulţit şacalii pe fondurile de vânătoare din Olt

243
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Direcţia Silvică Olt a deschis sezonul de vânătoare la căprior pe 15 mai şi îl va închide la 1 octombrie. Cota de vânat în acest sezon este de doar nouă animale sălbatice, doar pe fondul de vânătoare numărul 20 din localitatea Izvoru, aparţinând Ocolului Silvic Balş. Aici însă au apărut şacalii, al căror număr, susţin reprezenţanţii Direcţiei Silvice, este foarte mic. În schimb, reprezentanţii AJVPS Olt spun că la nivelul judeţului sunt extrem de mulţi şacali, mai ales în zona Dunării.

 

Şacalii, pericol pentru puii de căprior şi animalele domestice

 

George Vîle, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Olt, susţine că pe cele şase fonduri de vânătoare care au mai rămas în administrarea instituţiei, au apărut şacalii, dar că numărul lor nu este mare:

 

„Din evidenţele noastre, se pare că avem cam trei şacali, şi aceştia pe fondurile de vânătoare din Balş. Aceste animale nu au niciun duşman natural, de aceea organizăm vânători periodic pentru a-i combate. Produc pagube pentru că mănâncă puii de iepure şi de căprior. Cred că sunt veniţi din Bulgaria”.

 

Mihai Albulescu, directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Olt, susţine însă că, la nivelul judeţului, sunt foare mulţi şacali.

 

„Aceste animale de pradă sunt în tot judeţul, şi nu au apărut acum, sunt de foarte mult timp în această zonă. Sunt periculoşi în timpul iernii, atunci când vremea este foarte rea, şi când şacalii pot ataca stânele de oi. Apoi, ei ne produc nouă daune, vânătorilor, pentru că mănâncă puii animalelor. Nu avem ce să le facem, nu se pot elimina, aşa că noi organizăm periodic vânători, cu toate avizele necesare, pentru a-i împuşca, astfel încât numărul lor să fie mai mic”, a declarat el.

 

Coordonatorul asociaţiei a precizat că numărul animalelor de pradă este foarte mare în zona de sud a judeţului, la Dunăre, şi în zăvoaiele râului Olt.

Conform descrierilor specialiştilor, şacalul a apărut în România în urmă cu aproximativ o sută de ani. Originar din India, şacalul este un animal mai mic decât lupul şi mai mare decât vulpea. Ca structură, blana sa seamănă mai mult cu a lupului, dar are o culoare galben-aurie spre roşcat.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.