Scandalul demolării la Primăria Craiova

Scandalul demolării la Primăria Craiova

526
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Scandalul demolării la Primăria Craiova

Olguţa pune Pară pe foc

Zeci de proprietari de chioşcuri din Craiova au început o serie de proteste faţă de intenţia primarului Lia Olguţa Vasilescu de a le demola construcţiile. Ultima demonstraţie de acest gen s-a derulat luni, când peste 30 de deţinători de construcţii provizorii au făcut scandal la sediul Primăriei Craiova. Lucrurile sunt însă departe de a fi clarificate, atâta vreme cât, în timpul acţiunilor de protest ale chioşcarilor, au fost avansate ipoteze neverosimile, între care şi o ameninţare cu arma în sediul municipalităţii.

Marian Bădîrci

Scandalul a pornit la sfârşitul lunii trecute, când Primăria Craiova a iniţiat o hotărâre de consiliu local conform căreia zeci de contracte de închiriere pentru terenuri ocupate de construcţii provizorii nu vor fi prelungite. Pe cale de consecinţă, chioşcurile trebuia demolate. Este vorba de chioşcurile de pe urma cărora mii de craioveni îşi câştigă existenţa. Proprietarii acestora au reacţionat imediat, începând o serie de proteste. Prima „înfăţişare” s-a consumat chiar la şedinţa ordinară din septembrie a Consiliului Local Municipal Craiova, când chioşcarii au protestat în faţa primăriei, iar apoi au intrat în sala de şedinţe. A ieşit cu scântei, iar zeci de jandarmi şi poliţişti au fost trimişi în dispozitiv la primărie. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a retras proiectul de pe ordinea de zi, fără nici o explicaţie.

Fantoma lui Pară, cu pistolul la primărie

La câteva ore de la şedinţa consiliului, pe un canal pseudomedia a apărut o ştire conform căreia unul dintre protestatari, Gică Pară, a intrat cu un pistol în sediul primăriei. Sub intertitlul „Clanurile, chemate la scandal. Poliţia şi SRI dorm?”, autorul povestea: “Aseară, cu o zi înaintea şedinţei de Consiliului Local, şeful clanului Pară a fost informat de Albăstroiu că urmează să se discute demolările şi s-a prezentat la primărie înarmat cu un pistol. Arma, pe care o deţine legal, având permis de port armă (ne întrebăm cum l-a obţinut, fiind cunoscut ca şi şef al unui clan ţigănesc), a fost aşezată pe masa angajatelor primăriei de la Direcţia de Patrimoniu, ca modalitate de „negociere“ pentru a nu-i fi demolate magherniţele. Primarul Craiovei a aflat, încă din cursul serii de incident, cât şi de faptul că dimineaţa în şedinţa Consiliului Local urmau să se prezinte 100 de ţigani puşi pe scandal”. Imediat, o angajaţă a primarului Lia Olguţa Vasilescu a început să distribuie ştirea pe Facebook. La câteva minute, însă, cineva probabil că a realizat riscul unei asemenea intoxicări şi a dispus scoaterea textului de pe toate canalele pe care ajunsese. Poliţia s-a sesizat şi a efectuat cercetări, fără însă a confirma un astfel de incident, după cum a precizat comisarul şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Pară cel real, cu medicamentele la primărie

Pe 1 octombrie, după ce primarul Lia Olguţa Vasilescu a decis reintroducerea proiectului cu pricina pe ordinea de zi a unei şedinţe, extraordinare, de această dată, chioşcarii au sărit din nou în sus şi au venit să protesteze la primărie. Între ei, şi Gică Pară, cel acuzat că a pătruns cu arma în sediul municipalităţii. Pară a venit cu mai multe plase de medicamente şi s-a declarat indignat de declaraţiile primarului Lia Olguţa Vasilescu. “Doamna primar m-a făcut clan, pe un post de televiziune. Au zis că am venit cu pistolul, uite cu ce vin eu!”, a spus Gică Pară, aruncând medicamentele în faţa primăriei. Protestatarii nu au reuşit să discute cu primarul, ci numai cu viceprimarul Cristina Calangiu, fără a obţine însă vreo promisiune.



3 COMENTARII

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     03-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    2218

    „chioşcurile de pe urma cărora mii de craioveni îşi câştigă existenţa ” WTF??? constructiile astea sunt opera lu solomon. pt 10 oameni care au chioscuri acolo atata scandal

  2. #2
    Addicted!
    Data de inscriere
     22-12-2007
    Locatie
     Niciodata Stabil
    Mesaje
    1630

    corect ar fi sa le puna la dispozitie alt spatiu pana la urma totul era facut cu contract deci nimic ilegal si oamenii aceia isi castigau o paine cinstita

  3. #3
    Junior
    Data de inscriere
     29-11-2008
    Mesaje
    83

    eu am inteles ca aceste clanuri au inchiriat toate chioscurile de la primarie cu preturi mici si la randul lor ei le-au inchiriat la altii pe sume foarte mari, aici este ilegalitatea, tiganu nu stie sa mearga in logan, ii trebuie gip.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.