Softronic Craiova e în expectativă și caută clienți externi pentru trenuri și...

Softronic Craiova e în expectativă și caută clienți externi pentru trenuri și locomotive

5.617
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

A doua garnitură produsă de compania Softronic Craiova merge bine pe ruta Craiova-Constanța și are, potrivit reprezentanților firmei, un grad de încărcare de 50-60%. De altfel, în general, se simte un ușor trend ascendent în privința numărului de persoane care aleg să călătorească cu trenul. Softronic analizează, în această perioadă, piața, și vrea să găsească clienți pentru produsele sale și în afara granițelor.

 

Singurul producător de garnituri electrice din România, Softronic Craiova este în expectativă. La fel și parteneriatul cu grupul ungar LAC Holding, prin care a fost pusă baza unui joint-venture în vederea demarării producţiei de locomotive în Ungaria. ”Deocamdată, nu avem nimic concret cu ungurii. Și ei sunt în așteptare, așteaptă o piață mai bună, revitalizarea acestui sector, pentru că nici la ei în țară nu merge prea bine treaba pe șine”, a precizat, pentru Craiova Forum, Radu Zlatian, consultant Softronic.

 

Cât despre ceea ce se întâmplă la noi în țară, acesta spune că lucrurile merg binișor doar în privința transportului de călători, nu și de mărfuri și că, deocamdată, compania pe care o reprezintă nu se grăbește cu producția celei de-a treia garnituri. ”Nu am făcut încă demersuri pentru producția unui nou tren electric, o să facem la momentul oportun. În primul rând, va trebui să analizăm ceea ce doresc clienții noștri, să căutăm piețe noi de desfacere atât pentru locomotive, cât și pentru trenuri”, a mai declarat Radu Zlatian. Acesta a mai spus, mai în glumă, mai în serios, că declarații mai precise legate de producția unei noi garnituri vor fi făcute la momentul potrivit deoarece concurența nu doarme.

 

Foto: Facebook/Softronic



4 COMENTARII

  1. #1

    Data de inscriere
     02-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    22803

    sa vedem cat de mult ii sustin cei de la autoritati

  2. #2
    Oldtimer
    Data de inscriere
     09-12-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    1015

    S-a facut prea multa publicitate la acest tren SF , cum ca ar fi primul tren electric romanesc , si de mare viteza. Electroputere a facut rame electrice cu multi zeci de ani inainte de ‘acest „‘tren SF „. Puteti vedea si acum rama produsa in RO in spate la kaufland. Era chiar mai ok decat acest „SF „‘.Avea 6 vagoane. La ora actuala CFR are vagoane apte de 200 km/h. Oricum ramele sunt de regula pt trenuri de navete.

  3. #3
    Senior Member
    Data de inscriere
     11-03-2013
    Mesaje
    841
    Citat Mesaj initiat de laur 20
    La ora actuala CFR are vagoane apte de 200 km/h.

    nu are sine capabile pentru viteza asta.

  4. #4
    Coder
    Data de inscriere
     06-10-2005
    Mesaje
    329

    Printre putinele companii care mai produc ceva in zona Oltenia … e trist dar trebuie sa ii sustinem pe astia care mai sunt.. poate mai vin si altii la un moment dat ..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.