Stadionul „Parc” din Balş, modernizat pentru venirea CS Apă Craiova

Stadionul „Parc” din Balş, modernizat pentru venirea CS Apă Craiova

240
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Starea proastă a terenului şi lipsa de condiţii de care s-a lovit stadionul „Parc” din Balş au făcut ca echipa locală a oraşului de pe Olteţ să dispute meciurile de acasă pe stadionul din comuna Oboga.  Venirea echipei CS Apă Craiova în Balş pentru a participa la competiţiile de Liga a III-a din următorul sezon este principalul motiv pentru care stadionul a intrat într-o reabilitare masivă. Fără aceste investiţii, stadionul ar fi fost departe de a primi omologarea Federaţiei Române de Fotbal, autoritatea competentă pentru acest eşalon.
Două sute de scaune, montate

Zilele trecute, pe stadionul din Balş au fost montate două sute de scaune din plastic de culoare galbenă, urmând ca până la începerea campionatului să mai fie aduse încă două sute.

 

„Aceste reabilitări şi modernizări de la stadion au drept scop punerea în acord cu cerinţele FRF pentru Liga a III-a, pentru că Balşul va găzdui meciurile de acasă ale formaţiei CS Apă Craiova. Consider că acesta este numai meritul domnului primar, care îşi va duce astfel la bun sfârşit încă o promisiune pe care a făcut-o locuitorilor oraşului. Trebuie menţionat că susţinerea financiară vine din partea unor investitori şi nu de la Primăria Balş”, declară Ion Aldea, reprezentant al autorităţilor locale, care se ocupă de buna desfăşurare a lucrărilor şi de medierea relaţiilor dintre Primăria Balş şi clubul CS Apă Craiova.

Construcţia vestiarelor, demarată

O construcţie aflată la intrarea în stadion, pe partea stângă, care a fost începută înainte de revoluţie şi care a rămas la stadiul de construcţie nefinalizată vreme de mai bine de două decenii va fi terminată în următoarele două săptămâni. Aici, vor fi înfiinţate vestiarele stadionului, iar cele deja existente vor fi folosite numai de echipele de juniori înscrise la FC Balş.

 

„Vor fi patru terenuri de joc, iar construcţia începută acum mai bine de 20 de ani va fi finalizată în circa două săptămâni. Nici nu se pune problema ca până la începerea campionatului să nu fim gata, pentru că trebuie să obţinem omologarea de la FRF. Clădirea în care funcţionau vestiarele până acum va fi folosită doar de echipele de juniori ale oraşului, iar cea nouă va fi dotată cu câte două boilere pentru duşuri”, mai spune Aldea.

„Oamenii vor veni la stadion doar dacă vor exista rezultate”

Ion Aldea consideră că simplul fapt că în Balş va exista o formaţie care va susţine meciuri de Liga a III-a nu va fi suficient pentru ca spectatorii să vină la stadion în număr mare.

 

„Nu mai vin ei la Liga I, dacă echipele nu au rezultate, ce să mai zicem de eşalonul al treilea. Singura posibilitate pentru a aduce tot mai multă lume la stadion este să existe nişte rezultate foarte bune şi meciuri de calitate. Această datorie îi revine echipei care va juca aici”, conchide Aldea.

 

Balşul a mai avut o echipă de Liga a III-a în urmă cu patru ani. În ultimul sezon, echipa locală a oraşului a avut o evoluţie dezastruoasă, terminând pe penultima poziţie a Ligii a IV-a, cu un lot improvizat din juniori, după ce toţi jucătorii înscrişi la club au părăsit lotul din cauza neplăţii salariilor.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.