Emil Boroghină aduce pe scena Naționalului din Craiova ”Tristele și Ponticele” lui...

Emil Boroghină aduce pe scena Naționalului din Craiova ”Tristele și Ponticele” lui Ovidiu

2.634
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

După spectacolul de la Chișinău, unde a prezentat în premieră, pe 22 martie a.c., ”Tristele și Ponticele” marelui poet latin Ovidiu, maestrul Emil Boroghină va evolua pe 26 mai, la ora 18, în fața publicului craiovean într-un spectacol poetic de excepție.

 

Scrise cu mai bine de 2000 de ani în urmă, versurile unuia dintre cei mai mari poeți ai lumii au puterea de a alunga întunericul de pe tărâmul ce pare învăluit de invincibila „noapte scitică”. Emil Boroghină va vorbi cu gura lui Ovidiu, exilatul poet latin va fi întrupat pe scenă de vocea și prezența lui Emil Boroghină.
„Doar plescăitul valurilor întrerupe uneori tânguirile poetului trimis în surghiun la Tomis. Poetul/actorul ne va spune o dată povestea despărțirii de Roma cea veșnic primăvăratecă, strălucitoare, cu grădini parfumate, cu chipuri dragi, cu vile și terase pline de prieteni, cu biblioteci noi și teatre de marmură, și cât de singur se simte printre barbari, într-un loc aflat ”la capătul lumii”, pe țărmul Mării Negre, unde nu vezi nici o carte, nici o ființă adâncită în lectură, ci doar oameni cu arme, cu spade și săgeți, sălbatici nevoiți să îndure frigul, foamea, sărăcia, să lupte cu crivățul, cu năvălitorii care trec pe gheața Istrului (a Dunării). Suferința revărsată în cuvinte, măreția unui suflet de poet pe care încep să-l venereze, chiar să-l iubească și geții de pe Pontul Euxin, intuind înrudirea spirituală cu el – toate componentele recitalului ne fac să-i resimțim forța cathartică și să ne dorim eliberarea de lanțuri, fie ele și imaginare”, Irina Nechit, Emil Boroghină a adus ”Tristele și Ponticele” la Chișinău, Jurnal de Chișinău, 24 martie 2017.

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    @#I
    Spammer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    2793

    Pot să-i pună poze de trei metri lui Boroghină, alb-negru, sepia și ce vor – degeaba. Tot o submediocritate rămâne. Un muncitor artistic de cămin cultural .
    Poza vrea să sugereze că personajul e un mare actor, chiar o persoană de o mare profunzime a minții și de mare valoare a scenei internaționale și galactice. Ba chiar un mare filosof.
    Cred că nu și-au dat seama de ridicolul situației, dar simțul ăsta nu a existat vreodată la poporul mioritic.
    = Produse ale Epocii de Aur, din alea ca în ”muzica populară” (Dolănescu, Ciobanu), așa și astea din ”cultura” tovărășească (Boroghină).

    https://www.facebook.com/votez.info/...4793315127809/IMPORTANȚA VOTULUI

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.