600 de kilograme de deșeuri electrice și electrocasnice, colectate de Salubritate Craiova...

600 de kilograme de deșeuri electrice și electrocasnice, colectate de Salubritate Craiova SRL

449
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

CRAIOVA. Lucrătorii Salubritate Craiova SRL au colectat în cadrul primei campanii de colectare a DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electrocasnice) din acest an o cantitate de 600 de kilograme. Echipele SC Salubritate Craiova SRL au ridicat vineri, 30 martie, și sâmbătă, 31 martie, deșeurile de la platformele gospodărești, în cazul craiovenilor care locuiesc la bloc, și direct de la poartă, în cazul locuitorilor de la case.

Scopul organizării acestei campanii este acela de a realiza o rată medie de colectare selectivă de 4 kilograme/locuitor/an, așa cum prevede legislația europeană, transpusă la nivel național. Deși echipamentele vechi reprezintă un procent mic în totalul deșeurilor generate la nivelul municipiului Craiova, acestea trebuie colectate și reciclate corect. Aceste produse au în componență elemente ce pot deveni nocive pentru mediu și sănătatea populației, iar stocarea lor neadecvată și distrugerea lor prin proceduri nereglementate pot avea efecte negative. În plus, aceste deșeuri conțin componente ce pot fi reintroduse în industrie, prin reciclare, prevenind astfel exploatarea irațională a resurselor primare.

“Mulțumesc tuturor cetățenilor și firmelor din Craiova care au conștientizat importanța colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electrocasnice și s-au implicat în această campanie”, a declarat Flavius Adrian Sirop, directorul general al SC Salubritate Craiova SRL

 

Sursa oradedolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.