Cursuri gratuite de operare calculator pentru asistenţii medicali din Olt

Cursuri gratuite de operare calculator pentru asistenţii medicali din Olt

367
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ordinul asistenţilor medicali generalişti, moaşelor şi asistenţilor medicali din România (OAMGMAMR), filiala Olt, a organizat vinerea trecută o sesiune de promovare a proiectului „E-nursing: program de instruire în tehnologia informaţiei a asistenţilor medicali, în contextul informatizării sistemului sanitar”. În cadrul întâlnirii s-au prezentat rezultatele de până acum ale proiectului aflat în al treilea an de derulare, iar invitaţii au fost informaţi în legătură cu faptul că formarea profesională va continua şi în acest an.

„În statele din Uniunea Europeană cel puţin patru din cinci medici au conexiune la internet. În România, studii recente arată că 43% din spitale şi 33% din clinici au acces la internet. La ora actuală, în România, gradul de informatizare a sistemului sanitar este relativ redus, iar informaţia despre pacient este propagată la nivel de entitate medicală. Tocmai de aceea am considerat că este nevoie de cursuri de tehnologia informaţiei, de care să beneficieze un număr cât mai mare de angajaţi din sectorul medical. Grupul ţintă al proiectului a fost format din 4.000 de persoane din toate regiunile de dezvoltare ale ţării. Din judeţul Olt au beneficiat de cursuri gratuite un număr de 120 de persoane, iar anul acesta alţi 120 de asistenţi medicali din Olt vor fi incluşi în proiect”, a precizat Venera Botescu, manager programe şi dezvoltare organizaţională OAMGMAMR.

Schimburi de experienţă în Spania şi Irlanda

Cei mai buni dintre cursanţi vor beneficia şi de schimburi de experienţă în unităţi medicale din Spania şi Irlanda. Prima grupă a mers deja în Madrid, iar celelalte deplasări vor avea loc în cursul lui 2013.

 

„Pe lângă tema principală a proiectului, dezvoltarea abilităţilor informatice, am mai abordat şi tema discriminării şi am elaborat un manual de bune practici în 5.000 de exemplare, pe care l-am distribuit în toate filialele. De asemenea, şaizeci dintre angajaţii din sectorul medical implicaţi în proiect au parte de schimburi de experienţă în Spania şi Irlanda. Prima grupă de 20 de cursanţi a mers deja în Madrid, în decembrie 2011, iar celelalte două deplasări sunt programate în cursul acestui an”, a adăugat Venera Botescu.

Mai multe informaţii pot fi obţinute prin accesarea site-ului oficial al proiectului, ascri.ro/e-nursing.

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.