Încă opt blocuri din Slatina propuse pentru reabilitare cu fonduri europene

Încă opt blocuri din Slatina propuse pentru reabilitare cu fonduri europene

356
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Speranţe pentru slătinenii care locuiesc în blocurile din municipiu a căror documentaţie tehnico-economică pentru reabilitare termică a fost depusă de municipalitate la Agenţia pentru Dezvoltare Regională. Primăria va depune documentaţia pentru încă opt imobile, lista cu blocurile care vor completa o hotărâre de Consiliu Local urmând să fie aprobată de aleşii locali. Este vorba despre următoarele imobile: blocul 2, scările A, B şi C, strada Artileriei; blocul 6, scara A, bulevardul Nicolae Titulescu; blocul 9, scara A, bulevardul Nicolae Titulescu; blocul 17, scara A, bulevardul Nicolae Titulescu; blocul 21 B, scara A, bulevardul Nicolae Titulescu; blocul 23, scara A, bulevardul Nicolae Titulescu; blocul 27, scara A, bulevardul Nicolae Titulescu; blocul 12 A, scara A, strada Arcului.

Consilierii locali au aprobat, într-o şedinţă din noiembrie 2012, indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea termică a 66 de blocuri pe care municipalitatea vrea să le anvelopeze. Reprezentanţii Primăriei Slatina spun că vor să fie printre primele administraţii publice locale care vor atrage fonduri europene pentru reabilitarea termică a blocurilor prin noua schemă de finanţare.

Proprietarii suportă între 10 şi 30% din costuri

Fondurile structurale vor putea fi folosite, din acest an, şi pentru reabilitarea termică a blocurilor. Proiectele vor viza reabilitarea blocurilor de locuinţe construite după proiecte elaborate în perioada 1950-1990, în care locuiesc categorii sociale vulnerabile şi familii cu venituri reduse din municipiile reşedinţă de judeţ.

Beneficiarii trebuie să participe financiar la aceste lucrări printr-o cofinanţare de 40%, restul de 60% fiind acoperit din FEDR şi bugetul de stat. Ratele de cofinanţare ale autorităţilor publice locale şi asociaţiilor de proprietari pot fi modulate în funcţie de proporţia în clădire a familiilor cu venituri reduse. Autorităţile locale pot acoperi 30% din proiect, iar asociaţia de proprietari – 10%, în condiţiile în care mai mult de 50% din familii-proprietari din clădire au un venit net lunar sub 150 de euro; contribuţia autorităţii locale scade la 20%, iar a asociaţiei de proprietari creşte la 20% în cazul în care peste 50% din familii-proprietari au un venit net lunar pe cap de familie sub 350 de euro; asociaţia de proprietari va suporta 30% din costuri, iar autoritatea locală doar 10%, în cazul în care peste 50% din familii-proprietari din clădire au un venit net lunar pe membru de familie sub 500 de euro.a

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.