Obligaţi să dea polistirenul jos, din cauza neregulilor tehnice

Obligaţi să dea polistirenul jos, din cauza neregulilor tehnice

304
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Lucrările de reabilitare termică a blocului 15, scara B, de pe strada Văilor, aproape finalizate, s-au dovedit a fi fost făcute de mântuială, fapt pentru care viceprimarul Minel Prina le-a cerut muncitorilor să dea jos polistirenul de pe întreaga faţadă.

„În timp ce mergeam pe strada Văilor am văzut că în cazul acestui bloc, blocul 15, scara B de pe strada Văilor, tehnologia de execuţie nu a fost respectată. Mai exact, nu au fost aplicate câte cinci dibluri pe fiecare placă, aşa cum s-a explicat de la bun început, ci cel mult unu-două dibluri pe placă, iar apoi a fost acoperit totul cu plasă şi adeziv. Ca urmare a acestui lucru, i-am pus să dea jos toată faţada şi să refacă lucrarea, respectând tehnologia. Nu este normal să se întâmple aşa ceva, cu atât mai mult cu cât un diblu nu este foarte scump, dar echipele de muncitori nu respectă caietul de sarcini pentru că asta ar presupune ca lucrarea să dureze mai mult. Ei vin, execută repede, îşi iau banii şi pleacă, în timp ce noi rămânem să remediem deficienţele”, a explicat Minel Prina.

Extrem de nedumeriţi, muncitorii s-au convins în cele din urmă că edilul slătinean nu glumeşte şi au început să desfacă plăcile de polistiren de pe bloc.

„Or fi uitat şi ei să pună diblurile”

Operaţiunea prin care polistirenul a fost dat jos de pe bloc s-a întins pe câteva ore, timp în care mai mulţi curioşi s-au apropiat pentru a vedea ce se întâmplă.

„Am văzut că au început dintr-o dată să dea jos tot, deşi abia terminaseră. Chiar ne bucuram că e gata, nu înţeleg care e problema, pentru că arăta foarte bine”, a spus nemulţumit unul dintre locatarii blocului 15.

Alţii au fost la fel de supăraţi pe decizia viceprimarului de a-i pedepsi pe cei care au făcut lucrări de mântuială, cu toate că ştiau că muncitorii nu au respectat ceea ce s-a stabilit de la bun început.

„Or fi uitat şi ei să pună diblurile, la cât e de lucru se poate întâmpla şi asta. Nu cred că trebuia să se ia o decizie aşa de drastică, sunt sigur că se putea remedia şi altfel. Lucrarea arăta bine, în scurt timp urma să fie finalizată, acum trebuie să o ia de la capăt şi tare mi-e că nu mai termină până vine frigul şi intrăm în iarnă tot fără termoizolaţie”, e de părere un alt slătinean care locuieşte în blocul reabilitat.

Fără echipament de protecţie şi cu materiale de proastă calitate

Pe lângă nerespectarea tehnologiei de execuţie au fost identificate şi alte nereguli, referitoare la calitatea materialelor folosite sau la respectarea normelor de sănătate şi securitate în muncă.


„O altă deficienţă constatată se referă la materialele folosite. Am observat că materialele puse în practică nu sunt cele cu care au venit ei în ofertă, ci de o calitate mult mai slabă. De asemenea, am observat că muncitorii lucrau fără centuri, fără cască de protecţie, lucru care este inadmisibil. De luni (astăzi-n. red.) voi avea o şedinţă cu diriginţii de şantier, personal care este insuficient, şi cred că vom angaja o firmă de dirigenţie de şantier care să supravegheze mult mai atent toate aceste aspecte, pentru că ne dorim să avem lucrări de calitate, care să dăinuie în timp”,
a declarat Minel Prina.

 

Mai mult, viceprimarul a transmis un apel către slătineni, pe care i-a rugat să sesizeze neregulile depistate la sediul primăriei.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.