Paul Tudor expune în Balş după aproape cinci ani

Paul Tudor expune în Balş după aproape cinci ani

342
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Joi, începând cu ora 11.00, sala de festivităţi a Primăriei Balş va găzdui un vernisaj care-l va avea ca protagonist pe artistul Paul Tudor. Lucrările au fost deja expuse şi pot fi admirate de cei interesaţi. Printre cele aproape 40 de tablouri amplasate pe suporturi special realizate pentru eveniment se întâlnesc mai multe subiecte tratate. Acest fapt se datorează ideii de retrospectivă a activităţii pictorului, ultima dintr-o serie demarată în primăvara acestui an. Tot joi, edilul Mădălin Teodosescu va folosi momentul pentru a-i acorda, într-un cadru festiv, diploma de cetăţean de onoare al urbei.

Ultima retrospectivă a propriei activităţi

În ultimul an, Paul Tudor Balş a fost protagonistul mai multor expoziţii ample de pictură în mai multe oraşe ale ţării printre care se numără şi Slatina, Craiova, Râmnicu Vâlcea şi Sibiu. La fiecare dintre aceste expoziţii au fost prezentate lucrări care au tratat numeroase teme, de la natura statică şi până la suprarealism sau portret. Dintre aceste lucrări, unele au fost reproduceri ale unor tablouri realizate şi vândute sau donate în urmă cu mai mulţi ani de către artist, dar care au fost reprezentative în ceea ce-l priveşte. Expoziţia de la Balş vine să închidă acest ciclu.

 

„Înseamnă enorm pentru mine această expoziţie din Balş, oraşul în care m-am născut şi am rămas pe parcursul întregii vieţi. Nu am mai avut o expoziţie în oraşul meu natal de aproape cinci ani, de când funcţiona sala Pro Art Despi Club, la care eram director artistic. În incinta primăriei nu am expus niciodată până acum, sper să fie cât mai multă lume în sală, având în vedere vremea rece”, declară Paul Tudor.

Invitaţi de seamă
la eveniment

Printre cei aşteptaţi la expoziţia lui Paul Tudor de la Balş se numără şi directorul Muzeului de Artă din Craiova, Florin Rogneanu, directorul Muzeului din Slatina, Laurenţiu Guţică, pictori din judeţ, colecţionari, reprezentanţi ai administraţiei locale din Balş, profesori, elevi şi subiecţi ai unor tablouri expuse.

 

„Sper ca vremea să nu se opună venirii invitaţilor care nu sunt din oraş, mai ales dacă ninsorile vor îngreuna traficul. Până acum am contactat mai multe persoane, prieteni şi iubitori de artă. Toţi au fost interesaţi să participe la acest vernisaj. Nu va lipsi nici bunul meu prieten Cornel Chiriţoiu, deţinătorul sălii Pro Art, unde sper să expun cât de curând”, mai spune artistul.

Vernisajul, momentul oportun pentru înmânarea diplomei de cetăţean de onoare

După mai multe amânări de înmânare a diplomei de cetăţean de onoare într-un cadru festiv, artistul din Balş va primi acest titlu joi, în decursul vernisajului. Acest titlu i-a fost atribuit pictorului în urma unei şedinţe de Consiliu Local care a avut loc la sfârşitul lunii septembrie, în urma unui vot exprimat în unanimitate. De asemenea, un alt semn de respect pentru Paul Tudor este înfiinţarea unui concurs judeţean de pictură care-i poartă numele, concurs realizat în urma iniţiativei mai multor şcoli din oraşul de pe Olteţ.

Tablourile, în aşteptarea vizitatorilor

Lucrările lui Paul Tudor pot fi admirate de iubitorii de artă şi până la data vernisajului. Acestea se află expuse în sala de festivităţi de la parterul Primăriei Balş. Aici se regăsesc şi lucrări reprezentative de natură statică, dar şi celebrele opere de transhumanţă sau cele suprarealiste, în care este prezentat oul dogmatic în diferite ipostaze. Printre cele mai importante lucrări expuse sunt portretul lui Tudor Gheorghe şi cel am lui Adrian Păunescu. Alte lucrări prezintă persoane care vor fi prezente la vernisaj.

 

„Am adus o serie de lucrări reprezentative ale carierei mele, unele au mai fost expuse şi la alte săli odată cu această retrospectivă personală. Temele tratate sunt diverse, lucru care cred că va fi un avantaj al acestei expoziţii, deoarece sunt persoane care îndrăgesc mai mult natura statică, persoane care iubesc suprarealismul sau portretul. Astfel, fiecare se va regăsi într-un tablou, lucru care aduce un beneficiu acestui gen de expoziţie retrospectivă. Odată cu vernisajul de la Balş voi încheia retrospectiva şi voi continua să expun tematic. Pentru anul viitor am primit mai multe oferte de expoziţii, atât personale cât şi de grup. În martie-aprilie voi merge la Vâlcea, după care va urma o expoziţie a pictorilor de pe malul Olteţului. Aici vor participa pictori care locuiesc în mai multe oraşe mari ale ţării, dar care s-au născut şi au copilărit în localităţi aflate de-a lungul râului care traversează şi Balşul. Data acestei expoziţii nu a fost stabilită încă”, conchide Paul Tudor.

 

Având în vedere perioada lungă de la ultima expoziţie a pictorului în oraşul său natal, se aşteaptă ca la eveniment să participe un număr impresionant de persoane.

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.