Programeaza-te online la medic prin noua aplicatie ConsultaDoctor.ro

Programeaza-te online la medic prin noua aplicatie ConsultaDoctor.ro

1.078
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

In data de 15 noiembrie va fi lansata publicului larg cea mai complexa aplicatie online pentru programari la servicii medicale si rezervari de medicamente, cu acoperire nationala ConsultaDoctor.ro, care a fost dezvoltata de un medic si un student la Facultatea de Automatica si Calculatoare.

Asa cum a aratat Dr. Mario Grigorascu, director general ConsultaDoctor.ro:

 “Ideea a aparut in urma cu doi ani, din activitatea practica de zi cu zi la clinica medicala pe care o coordonez: ne gandeam cum am putea simplifica sistemul de programari in aceasta era a internetului. Timp de un an am conturat proiectul pentru a-i da o directie, dar totul a crescut ca anvergura, astfel incat am ajuns la un intreg sistem national

 Din data de 15 noiembrie 2012, prin aplicatia ConsultaDoctor.ro, pacienti de oriunde din tara se pot programa la consultatii in orice oras, la orice medic specialist (cardiolog, ginecolog, nutritionist, etc) pentru orice nevoi medicale precum si pentru efectuarea investigatiilor medicale. Tot cu ajutorul aceleiasi aplicatii, pacientii pot rezerva medicamente de la farmacia pe care o doresc din aplicatie si le pot ridica in urmatoarele 2 zile lucratoare, eliminand in acest fel drumurile istovitoare facute in cautarea medicamentelor necesare.

Pentru dezvoltarea aplicatiei software am avut nevoie de o echipa de 3 programatori care au lucrat 10 luni sub indrumarea unui student genial de la Facultatea de Automatica si Calculatoare, care a devenit asociatul meu in acest proiect- Gabriel Brosteanu. Platforma pe care au dezvoltat-o este, din cate stim, cea mai moderna si completa aplicatie de profil la nivel mondial”, a precizat Mario Grigorascu.

 

Exceptand utilitatea extraordinara a aplicatiei, aceasta este realizata in asa fel incat lista serviciilor si specializarilor medicale la care pacientii se pot programa prin intermediul ei are peste 200 de pozitii, cuprinzand atat servicii medicale decontate prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) cat si cu plata integrala.

 

Aplicatia suporta un numar nelimitat de furnizori de servicii medicale sau conexe (logopedie, wellness, kinetoterapie, psihologie, optometrie etc.), iar numarul de programari care pot fi inregistrate in aplicatie este practic nelimitat. Simultan se pot programa peste 10 000 pacienti. In plus, aplicatia pastreaza multe date: fisa medicala a pacientului vizibila atat pentru medic, cat si pentru pacient, istoricul programarilor facute etc”, a aratat Gabriel Brosteanu, IT Managerul proiectului.

Astfel ca atunci cand vom avea nevoie de o programare la medic, tot ce va trebui sa facem va fi sa cautam in aplicatie medicii cu specializarea medicala dorita sau tipul de analize pe care dorim sa il facem iar aplicatia genereaza raspunsul cautarii: o lista de medici cu specializarea ceruta, cu prezentarile lor, topuri de proximitate samd.

In acest fel, vom putea alege cel mai apropiat cabinet medical sau doctorul cu cea mai convingatoare prezentare, a carui agenda o putem verifica direct din aplicatie pentru a vedea intervalele orare disponibile si la care locatie (valabil pentru medicii care deservesc mai multe clinici) si ulterior, putem face programea online, in ziua si la ora dorita.

Medicul, la randul sau, isi poate vedea in timp real agenda de programari de pe telefonul mobil, tableta PC sau orice calculator legat la internet. Aplicatia are si o serie de alte functionalitati, gen programari „Ultimul minut” (urmatoarele 48 de ore), oferte speciale pentru orice categorie de servicii medicale etc.

Pacientii pot utiliza gratuit aceasta aplicatia, fiind necesara doar achitarea serviciilor sau produselor medicale care nu sunt decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).

De asemenea, aplicatia este gratuita pentru medicii de familie, acestia avand marele avantaj ca o pot folosi pentru a-si gestiona programarile. Ceilalti prestatori de servicii medicale achita catre ConsultaDoctor.ro doar un comision aplicat la valoarea consultatiilor (investigatiilor medicale) efectiv realizate.



1 COMENTARIU

  1. #1
    VIP User
    Data de inscriere
     03-10-2005
    Mesaje
    4647

    Speram ca va fi folosita si de doctorii si farmacistii craioveni. <_<

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.