Craiova: ”Meșteșuguri Artistice Tradiționale”, la Liceul Tehnologic ”George Bibescu”

Craiova: ”Meșteșuguri Artistice Tradiționale”, la Liceul Tehnologic ”George Bibescu”

1.082
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Liceul Tehnologic George Bibescu găzduiește, astăzi Faza județeană a Olimpiadei Naționale ”Meșteșuguri Artistice Tradiționale”, organizată de Complexul Național Muzeal ASTRA Sibiu în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice.

 

”Concursul se adresează copiilor meșteșugari, cu vârste între  6 și 18 ani, membrii ai cercurilor cu profil de artă populară, din școli sau cluburi ale elevilor din mediul rural sau urban precum și copiilor meșteșugari din sate, care au învățat meșteșugurile de la părinți, bunici, meșteri populari și  constă în prezentarea unor obiecte finite realizate de concurent precum şi/sau în prezentarea unor produse brute sau semifinite pe care concurentul le va desăvârşi în timpul concursului. Elevul trebuie sa demonstreze că posedă cunoştinţe temeinice legate de practicarea meşteşugului, conform tradiţiei populare”, explică Petre Cauc, directorul Liceului Tehnologic „George Bibescu” din Craiova.

 

Jurizarea va fi asigurată de către o comisie constituită din specialişti – teoreticieni (etnologi, muzeologi, critici de artă), practicieni (creatori populari, meşteri instructori) şi reprezentanţi ai inspectoratelor şcolare judeţene.

 

Faza naţională se va desfăşura în perioada 29 iulie – 2  august 2015, la Sibiu, în cadrul Muzeului Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Dumbrava Sibiului.

 

Fotografie simbol/sursa: inturda.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.