Sală specială pentru audierea minorilor, amenajată la „Protecţia Copilului”

Sală specială pentru audierea minorilor, amenajată la „Protecţia Copilului”

809
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj vor amenaja în cadrul instituţiei o sală de audiere a minorilor în sistemul de justiţie juvenilă, decizia fiind luată în urma unei întâlniri, care a avut loc în perioada 3-4 aprilie a.c., la Bucureşti. Scopul acestei iniţiative este acela de a-i audia pe minori în condiţii optime, astfel încât să le fie asigurată protejarea intimităţii.

 Întrunirea de la Bucureşti s-a desfăşurat în prezenţa reprezentanţilor Ambasadei Republicii Franţa, precum şi a mai multor ministere şi organizaţii neguvernamentale. Directorul DGASPC Dolj, Florin Stancu, a precizat că, într-o primă fază, doar două săli de audiere a minorilor vor fi amenajate în România, respectiv la Craiova şi Cluj. „Întâlnirea de la Bucureşti a fost organizată în cadrul proiectului «Audis: pentru o mai bună audiere a minorilor!», prin care se urmăreşte realizarea unei analize a situaţiei actuale privind audierea minorilor în sistemul de justiţie juvenilă, o analiză a cadrului legislativ şi a practicilor în ceea ce priveşte audierea minorilor în România, Franţa, Bulgaria şi Republica Moldova. Dezbaterile au pus accent pe aspectele privind audierea minorilor în condiţii optime, lucrul în echipe pluridisciplinare, precum şi coordonarea între profesioniştii cu responsabilităţi în protecţia copiilor. Întâlnirea a fost urmată de o reuniune tehnică privind amenajarea a două săli de audiere minori în Craiova şi Cluj. Totodată, au mai fost stabilite procedurile de lucru, competenţele şi rolurile specialiştilor din echipele de audiere.”, a declarat Stancu.

Potrivit conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, instituţia doljeană şi-a asumat rolul de coordonator, având responsabilitatea de a derula prezentul proiect la nivelul judeţului Dolj.



1 COMENTARIU

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     31-08-2009
    Mesaje
    9

    protectia copilului este o adunatura de birocrati si birjari eu sunt fara familie si protectia copilului din craiova ma jupoaie dau de 3 anii cate 170lei lunar ei zic ca sunt debite pentru ca am stat la ei 6luni in2008

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.