Pompierii, nevoiți să alerge la un incediu după ce mașina de intervenție...

Pompierii, nevoiți să alerge la un incediu după ce mașina de intervenție s-a stricat (Video/Foto)

13.431
7
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Operațiune dificilă a pompierilor, în această seară, în comuna Șimnicu de Sus, satul Duțulești, unde un incendiu provocat intenționat pentru arderea unor miriști riscă și la această oră să se extindă către case. Focul s-a întins cu repeziciune pe o zonă de deal și, potrivit primelor informații, ar fi pornit din comuna vecină, Goiești. Din păcate, intervenția pompierilor a fost oprită de o defecțiune tehnică apărută la mașina de intervenție. incendiu 3

 

Potrivit localnicilor, primele flăcări s-au putut observa în jurul orei 17:30, însă oamenii nu s-au panicat foarte tare, fiindcă arsul miriștilor este o practică la ordinea zilei. Trei ore mai târziu, flăcările se înălțau periculos, iar oamenii au început să se alarmeze, pentru că între timp vântul a început să sufle cu putere. Zona de deal, acoperită cu porumb, dafini și vii a început să ardă ca o torță și să se extindă extrem de rapid. incendiu 1

 

Femeia care locuiește în prima casă din apropiere este disperată. Doamne ferește dacă bate vântul tot așa, că o ia la vale, către toate casele. Noi vedem mâine dacă mai avem ce să mai culegem, vii, porumbi. Nu a culesc lumea ce avea. Cu apa și focul nu te pui. Noi, aici, jos, în vale, avem probleme cu inundațiile, iar sus ceilalți consăteni au cu focul”, a povestit unul dintre oameni.

 

Pompierii au fost alarmați și și-au făcut apariția între timp. Pentru a ajunge la incendiu a fost nevoie să ocolească satul inclusiv prin comuna învecinată. Din nefericire, mașina de pompieri s-a defectat, iar aceștia au reușit să o pornească după circa 20 de minute, ajutați de localnici. Ca să nu stea degeaba, o parte dintre pompieri au plecat pe jos, câțiva km.

Au existat și părți tragicomice. Din exces de zel, unul dintre localnicii care i-a ajutat pe pompieri să repare și să repornească mașina a plecat cu ea în trombă, în vreme ce șoferul s-a văzut nevoit să alerge disperat după ea până s-a făcut nevăzută. Ironia sorții este că astăzi, în centrul Craiovei, a putut fi văzută tehnica nouă din dotarea Pompierilor, la celebrarea a 168 de existență.

incendiu simnic 1

 

Incendiul a pornit de la Goiești, sunt două mașini sus, mai așteptăm încă una. Vom merge în spatele caselor, ca să delimităm și să înlăturăm pericolul. Intervenția este grea, fiindcă terenul este accidentat. Vom rămâne acolo până când nu va mai exista niciun pericol pentru gospodării”, a precizat, pentru Craiova Forum, primarul din Șimnicu de Sus, Cosmin Dumitru.

 

Și la această oră pompierii se luptă cu flăcările.



7 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     01-01-2015
    Mesaje
    172

    „oamenii nu s-au panicat foarte tare, fiindcă arsul miriștilor este o practică la ordinea zilei” — o practica ilegala. Foc au vrut, foc sa aiba.

    НNƒ-ка, нNƒ-ка, ЧN‚о за NˆN‚NƒÐºÐ°?
  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     05-04-2013
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    142

  3. #3

    Pai da, mașinile noi le tin pentru defilări !

  4. #4

    Primarii fac spectacole si cheltuiesc o gramada de bani,dar sa cumpere masini si sa aiba echipamente moderne ,pentru alea nu au bani.

  5. #5
    @#I
    Spammer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    2305
    Citat Mesaj initiat de nea caisa
    „oamenii nu s-au panicat foarte tare, fiindcă arsul miriștilor este o practică la ordinea zilei” — o practica ilegala. Foc au vrut, foc sa aiba.

    Retardul și demența la sat.

  6. #6

    Vai de mama lui de echipament. Prost și scump. Acum câțiva ani, când erau viscolele si inzapezirile le intrase apa in bocanci si inghetasera în ținuta aia proastă cei de la ISU. Jos cu șefii !!!

  7. #7
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5963

    AU dotari tehnice precare cei de la ISU si o spune cineva care chiar a avut nevoie de ei de i s-a urat. Oamenii (pompierii) incearca sa isi faca meseria dar daca dotarile tehnice pe care le au nu prea ii ajuta in anumite situatii.. ??!!

    P.S. Dotarile si defilarile vazute pe la tv.. alea sunt 50% de ochii lumii si de ochii presei.
    La mine spre exemplu nu le-au ajuns futunele de la masini.. Au stins focul manual. S-au chinut 4 ore.. pana sa suprime focarul.
    A doua oara au ramas cu masina impotmolita
    AM avut noroc a treia oara sa imi stinga incendiul cu furtunul.. Am fost norocos atunci..Aleluia..
    Mie mi s-a intamplat sa am nevoie de 3 ori de ei fiindca cum spunea domnu Caractere mai sus : „retardul si dementa la sat”.. sau lipsa de ocupatie.

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.