Percheziții la locuințele unor doljeni suspectați de braconaj și nerespectarea regimului armelor

Percheziții la locuințele unor doljeni suspectați de braconaj și nerespectarea regimului armelor

11.669
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Polițiștii din Vâlcea au descins, pe 1 mai, în Dolj, unde au efectuat un trei percheziții domiciliare în cadrul unui dosar penal în care trei doljeni sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În fapt, la data de 30 aprilie a.c., polițiști și reprezentanți ai Asociației Județene de Vânătoare și Pescuit Vâlcea au organizat o acțiune în fondurile de vânătoare nr. 35 și 43, pe raza localității Ghioroiu, pentru verificarea legalității activităților de vânătoare cinegetică, prilej cu care au depistat doi bărbați, având asupra lor arme de vânătoare. Polițiștii și-au declinat calitatea și le-au solicitat celor doi bărbați să se oprească în vederea controlului. Aceștia nu s-au conformat solicitărilor și au fugit în direcții opuse. Pentru prinderea acestora a fost folosit armamentul din dotare, unul dintre ofițerii de poliție trăgând două focuri de armă, în plan vertical.

La fața locului, asupra celor doi bărbați, respectiv D.T.D., de 32 de ani și D.I.C., de 28 de ani, ambii din comuna Tălpaș, județul Dolj, au fost găsite două arme de vânătoare letale, confecționate artizanal, fără nicio inscripție, cu cartușe pe țevi, fiind pregătite de folosire. Totodată, asupra acestora au fost găsite mai multe cartușe de vânătoare calibrul 16. De asemenea, polițiștii au mai depistat pe fondul de vânătoare un al treilea bărbat, respectiv I.M.T., de 26 de ani, din municipiul Craiova, asupra căruia au fost găsite un topor, o frânghie din material textil și patru saci din plastic.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au identificat și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, bunuri ce fac obiectul dosarului penal, respectiv un dispozitiv de sertizat cartușe de vânătoare, un dispozitiv de confecționat alice si proiectile metalice, o matrița folosită pentru turnarea materialelor metalice, 4 trofee de mistreț și un proiector.

Față de cei 3 bărbați a fost dispusă măsura controlului judiciar pe o perioada de 60 zile.

Foto: arhivă



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.