ALDE Dolj consideră că revendicările medicilor de familie sunt legitime

ALDE Dolj consideră că revendicările medicilor de familie sunt legitime

5.168
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

ALDE consideră că toate revendicările medicilor de familie sunt legitime și trebuie rezolvate cât mai repede cu putință. ”Nu ne putem permite să pierdem, ca tară, un număr și mai important de medici în condițiile în care și așa avem un deficit de medici în general și în special o lipsa mare de medici de familie în zonele defavorizate, rurale mai ales”, susține  Victor Gogonea, secretar general ALDE Dolj.

În Dolj, unităţile spitaliceşti au un deficit de medici de 25%, iar 15% este deficitul de personal pe asistenţă medicală.

Apreciem că trei măsuri principale se impun pentru ca activitatea medicilor de familie să intre într-o minima normalitate: reducerea birocrației (medicii de familie sunt puși în situația de a se ocupa mai mult de hârtii decat de pacienți), creșterea venitului cabinetelor medicale de familie(un nou contract cadru), creșterea fondurilor alocate funcționării cabinetelor. Ne exprimăm speranța că deschiderea arătată de premier față de problematica medicilor de familie se va finaliza cu măsuri concrete.ALDE, prin liderii sai la nivel național vor sustine într-o Coalitie si în guvern accelerarea rezolvării revendicărilor medicilor de familie”, susține Victor Gogonea.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.