ALDE Dolj vrea alegerea primarilor în două tururi de scrutin

ALDE Dolj vrea alegerea primarilor în două tururi de scrutin

5.605
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Proiectul legii privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin va fi analizat ”cu multă atenție” de către ALDE, au anunțat, astăzi, reprezentanții formațiunii politice de la Dolj. Aceștia susțin că opțiunea lor, ”exprimată încă din 2016 prin vocea președintelui Tăriceanu, este pentru trecerea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin”.

Președintele ALDE Dolj, Ion Cupă, spune că ”această opțiune politică nu este un afront la adresa partenerilor din coaliția de guvernare” și că ”ALDE este un partid coresponsabil pentru ca actul de guvernare alături de PSD să fie cât mai performant și el să se răsfrângă pozitiv asupra vieții oamenilor”.

Interesul politic al ALDE este, dincolo de calculele electorale legitime, consolidarea democrației în plan local. Iar alegerea primarilor în două tururi de scrutin este un lucru important pentru consolidarea democrației locale. Alegerile în două tururi de scrutin asigură o mai bună reprezentativitate a aleșilor (un primar ales într-un singur tur cu mai puțin de jumătate din voturile exprimate are mai puțină legitimitate în comunitate decât un primar care a câștigat o majoritate a voturilor în turul doi), crează posibilitatea unor majorități locale transparente și mobilizează alegătorii la participare politică, implicit la vot”, susține Ion Cupă, șeful ALDE Dolj și vicepreședinte la nivel național. Potrivit acestuia, ALDE va lua o decizie finală pe acest proiect de lege după o dezbatere internă aprofundată.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.