Ambrozia, inamicul tuturor

Ambrozia, inamicul tuturor

34.702
44
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Efectele ambroziei le simt tot mai mulți oameni pe propria piele. Planta provocă astm, eczeme și dermatite, de la începutul lunii august și până la sfârșitul lunii septembrie. „Am început cu tuse foarte urâtă, cu o iritație foarte puternică a gâtului, iar în timpul nopții abia pot respira. Momentan sunt pe o medicamentație ușoară și am un început de astm”, a spus craioveancă ce se luptă cu efectele nocive ale ambroziei de trei ani.

 

Vremea din ultima perioadă, foarte cald, urmat de ploi a umplut terenurile lăsate în paragină. Practic la orice colț te lovești de ambrozie. Autoritățile locale au început încă din iunie luplta cu ambrozia, peste tot pe domeniul public planta a fost tăiată. Problema sunt terenurile private lăsate în paragină și câmpurile din zonele limitrofe Craiovei.

 

14164152_1142847552455240_1960376757_oPentru a rezolva problema , deputatul Ionuț Stroe a scris o lege privind obligativitatea distrugerii ambroziei. „Această buruiană este răspândită în întreaga țară pe zone din ce în ce mai mari. Dorința mea este de a diminua semnificativ numărul îmbolnăvirilor și de a determina autoritățile și populația să ia măsuri.

Art.1 alin (2) Deținătorii de terenuri, atât privați, cât și cei de stat, vor desfășura periodic, cel puțin o dată pe an, lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere și erbicidare a plantei Ambrosia Artemi Siifolia”, a precizat deputatul PNL, Ionuț Stroe.

 

Medicii susțin că planta produce dureri sau usturimi ale ochilor, astm bronșic, dermatite sau eczeme de aceea le recomadă oamenilor ca la primele simptome să meargă la un alergolog.

 



44 COMENTARII

  1. #21

    Au stârpit-o astia de la RAADPFL. Asta care mai e acum e castrată, nu mai face polen.

  2. #22

    Bai fraților în 80 nu se știa de așa ceva va lamentatii ca papagalii dacă unu da part dați comentarii așa ca vedeți ce faceți cu mumia

  3. #23
  4. #24

    St.in aceeasi situatie! Peste tot este purtat de vant acest polen nenorocit!

  5. #25

    Doar cine nu are,habar n-are ce inseamna ! nu intelege nimeni ca nu e o alergie oarecare…iei un claritine si scapi….e o boala pe care o ducem pe picioare in fiecare vara cu aceeasi intensitate ! st.convinsa ca multi nu stiu ca o au si o trateaza ca pe gripa si ajung sa se trateze de sinuzite,pe la ORL,chiar!!!….

  6. #26
  7. #27
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4623

    Chiar e o mare problema,nu i de gluma.

  8. #28

    Bai..ce bine cand n-ai nici o treaba..respir frumos

  9. #29

    Esti o norocoasa daca scapi doar cu un claritine!!

  10. #30
  11. #31
    Newcomer
    Data de inscriere
     10-08-2015
    Mesaje
    26

    Aceasta problema nu este reala , este o reluare a unei vechi probleme ce catre un neica nimeni ca sa-si faca reclama si sa para ca munceste . Probabil nu-l duce mintea sa creeze ceva ca sa atraga atentia si se foloseste de problemele sensibile din trecut Trist .

  12. #32
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    3953

    Nu e de glumit.

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  13. #33

    Papagal ești tu, tataie, daca vorbești in necunoștință de cauza.

  14. #34

    Nu,nu scap cu claritine!(am zis ca asa crede lumea)….offf,in niciun caz,nu scap cu claritine….asta e pt.alergii usoare,nu pentru ce avem noi…eu am aceasta boala din 2007…

  15. #35

    Cum se manifesta alergia? Stranuturi succesive? Pete pe piele? Ceva de genul…? Ms!

  16. #36
  17. #37

    Vitamina C si multe citrice are efect instantaneu

  18. #38

    Strănuturi succesive, mâncărime a nasului si a fetei, ochi roșii și senzație de gat uscat. Poate sa fie o alergie cumulată sau pot apărea alte simptome așa că mai bine consultați medicul

  19. #39

    Eu iau aerinaze ,avamys ,opatanol , singulair ,….

  20. #40
    Newcomer
    Data de inscriere
     01-02-2016
    Mesaje
    11

    Am si eu si sotia din pacate aceasta problema si vreau sa va spun ca lunile august si septembrie sunt un calvar, ne luam concediu in speranta de a ameliora prin orice metoda fiindca nu putem sa dormim si sa ne odihnim noaptea din cauza simptomelor…vreau sa va spun ca este groaznic numai gandul ca o sa trebuiasca sa astept pana la anul pt a avea parte de acelasi lucru si la fel in fiecare an de acum inainte… Nu va doresc si sper sa reusim eradicarea acestei plante si in tara noastra asa cum este deja in occident

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.