Dolj: La Leamna va fi înființat un Centru de îngrijire a bolnavilor...

Dolj: La Leamna va fi înființat un Centru de îngrijire a bolnavilor cu TBC multirezistentă

7.768
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Fundația „Romanian Angel Appeal“ și Consiliul Județean Dolj au încheiat un acord pentru realizarea unei clinici destinată pacienților cu tuberculoză rezistentă la tratament. Investiția, estimată la 500.000 de euro, va fi realizată la Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, spital ce va deveni al treilea centru de excelență din țară în acest domeniu. Fodurile necesare amenajării clinicii vor fi asigurate de Fundația „Romanian Angel Appeal“, în timp ce de avize și racordarea la utilități se va ocupa Consiliul Județean. Astăzi, a fost semnat acordul de colaborare pentru realizarea acestei clinici, astfel că în cel mai scurt timp se vor putea începe procedurile de selecție a constructorului.

 

Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna a fost selectat de Ministerul Sănătății pentru implementarea proiectului, avându-se în vedere condițiile pe care le oferă unitatea sanitară, dotările de care dispune, precum și buna pregătire a personalului medical. Ne bucură faptul că eforturile pe care le-am făcut în domeniul sănătății, prin investiții realizate în ultimii ani, sunt apreciate și atrag o nouă inițiativă care ajută la rezolvarea unei probleme cu care se confruntă județul. Un alt argument care a susținut decizia este reprezentat de faptul că și Consiliul Județean Dolj are capacitatea și și-a exprimat disponibilitatea de a susține financiar demersul. Mai exact, partenerii noștri vor asigura fondurile pentru tot ceea ce presupune amenajarea propriu-zisă a noii clinici. Este vorba despre reabilitarea unui corp de clădire existent și construirea unuia nou, precum și despre asigurarea dotărilor necesare, sumă estimată la 500.000 de euro. La rândul său, CJ Dolj va acoperi toate cheltuielile legate de obținerea autorizațiilor și avizelor, de racordarea la rețelele de utilități, dar și de amenajarea căilor de acces, a drumurilor interioare și a unui parc destinat pacienților. Este un proiect care avansează într-un ritm susținut și iată că, dacă în luna februarie avea loc vizita inițială de evaluare, acum există deja un proiect aprobat de către Fondul Global, iar partenerii noștri pot începe procedurile legale pentru selectarea proiectantului și, ulterior, a constructorului“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

 



3 COMENTARII

  1. #1

    Dar acolo chiar era spital TBC si inainte de 89.

  2. #2

    Da era acolo un spital ce au făcut din el a rămas paragină ca și multe altele..;-)

  3. #3
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    4956

    super

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.